NHL Networkin asiantuntija, ja ex-NHL-pelaaja, Mike Rupp rankkasi kaikkien aikojen parhaat yli 40-vuotiaana pelanneet pelaajat NHL:n historiassa.

Listalle mahtui upeasti, joskin myös varsin odotetusti, suomalaislegenda Teemu Selänne. ”Finnish Flash” jätti viimeiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin 16. toukokuuta, vuonna 2014, kun Los Angeles Kings pudotti Anaheim Ducksin pudotuspeleissä.

– Tämä kaveri pystyisi pelata edelleen. Teemu Selänne on uskomaton ja myös hänen Twitter-tilinsä on melko uskomaton, mikäli haluat lähteä seuraamaan häntä, Rupp avaa Selänne-analyysinsa NHL.com:lle.

– Hän teki 80 tehopistettä kaudella, jonka hän oli kokonaisuudessaan 40-vuotias. Pari vuotta sitten NHL:n pistepörssin voitti 87 pisteellä Jamie Benn, joten Selänne olisi voinut olla oikeana vuotena NHL:n tehokkain pelaaja yli nelikymppisenä.

– Hän näyttää edelleen todella nuorelta, pitää huolta itsestään ja voisi pelata edelleen.

Selänne, joka jätti taakseen neljänneksi rankatun Jacques Planten ja viidennelle sijalle nimetyn Ray Bourque’n, oli viimeisen NHL-ottelunsa aikaan 43-vuotias, joten hänen tililleen kertyi yli nelikymppisenä pelaajana upeat 265 runkosarjaottelua ja tehot 78+119=197.

Kakkoseksi listalla päätynyt puolustajalegenda Chris Chelios pelasi NHL:ssä vielä ollessaan 48-vuotias ja kaiken kaikkiaan hänelle kirjattiin yli 40 vuoden iässä huimat 470 NHL-ottelua. Kaiken lisäksi Chelios voitti yli nelikymppisenä kaksi Stanley Cupia.

– Hän oli NHL:ssä todellinen soturi ja näytti siltä, että hän pystyy pelaamaan loputtomiin. Eikä pelkästään pelaamaan, vaan olemaan merkittävässä roolissa.

Ykköseksi Ruppin papereissa nousi puolestaan ruotsalainen puolustajalegenda Nicklas Lidström, joka on monien papereissa se NHL:n kaikkien aikojen paras puolustaja.

– Hän pystyisi pelata tänäkin päivänä. Hänen tapansa pelata tätä peliä oli aivan uskomaton. Kun puhutaan Erik Karlssonista, Kris Letangista tai Drew Doughtysta – he halusivat olla kuin Lidström ja jokainen puolustaja NHL:ssä halusi olla kuin hän.

– Hän on minulle kaikkein suurimman vaikutuksen peliin omannut yli 40-vuotias pelaaja, koska hän oli (myös valittiin vuonna 2011) NHL:n paras puolustaja.

Top 5 -listalta jäivät puuttumaan muun muassa Gordie Howen ja Jaromir Jagrin kaltaiset nimet; Rupp mainitsi heidät erikseen, mutta näki viiden muun pelaajan kiilaavan heidän edelleen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.