Kesällä San Jose Sharksista Toronto Maple Leafsiin siirtynyt NHL-legenda Patrick Marleau toi vaahteranlehtipaitoihin mukanaan positiivisen ongelman.

Joukkueen kahden ensimmäisen kärkiketjun pelipaikoista on nimittäin nyt entistäkin kovempi taistelu.

Marleau esimerkiksi pelasi viime keväänä San Josea edustaessaan niin sentterinä kuin laiturinakin.

– Pelasit missä hyvänsä, on jääaikaa tarjolla tarpeeksi, Zach Hyman vakuuttelee Toronto Sunille.

On sanomattakin selvää, että Marleau tuo joukkueeseen järkyttävän ison annoksen kokemusta. NHL:ssä yhteensä reilusti yli 1 500 ottelua pelannut kanukki sopii käytännössä mille hyökkääjän paikalle tahansa.

– Tämä ”ongelma” on hyvästä, koska se tarkoittaa sitä, että joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja paljon syvyyttä, viime kaudella ja etenkin kevään pudotuspeleissä NHL:n ihmisten mieliin ennakkoluulottomuuden takia jäänyt Hyman sanoo sivustolle.

San Jose -ikoni saa Toronto-leirissä ylistystä. Miehen tulo ei katkeroiduta Maple Leafsin pelaajia, vaikka nyt taistelu kärkiketjujen pelipaikoista muuttuikin tiukemmaksi.

– Tapasin Marleaun nopeasti, kun hän tuli katsomaan harjoitustiloja, pudotuspeleissä maalin ja kolme syöttöä viime keväänä saalistanut Hyman avaa, ja jatkaa:

– Hän on hieno pelaaja, rakastin katsoa häntä kasvaessa aikuiseksi, ja nyt pääsen pelaamaan hänen kanssaan. Hän on ollut NHL:ssä pitkään. Olen varma, että hänellä on paljon ässiä hihassa ja paljon vinkkejä siihen, miten voi pelata yhtä kauan kuin hän, kevään pudotuspeleissä Toronton ykkös- ja kolmosketjun vasemmassa laidassa viilettänyt Hyman ylistää.

Hyman ja muut torontolaiset lähtevät kauteen siis varsin positiivisin miettein. Marleaun kokemusta ja johtajuutta ei voi vähätellä tippaakaan. Kanadalaishyökkääjä ei omasta paikastaan stressaa, sillä Hyman sysää – kuten luonnollista on – vastuun muille tahoille.

– Valmentajat päättävät roolini.