New Jersey Devils sai todella huonoja uutisia torstaina, kun joukkueen ykkössentterinä toimiva Travis Zajac tulee olemaan sivussa tositoimista seuraavat 4-6 kuukautta revenneen rintalihaksen takia.

On täysin selvää, että kyseessä on järjettömän suuri menetys Devilsille – Zajac tunnetaan loistavista puolustustaidoistaan, hän tekee pisteitä tasaisen varmasti ja on erittäin hyvä aloituksissa.

Devilsin keskikaistalla tulee täten pelaamaan vain kaksi veteraanisentteriä vähintään ensimmäisen kolmen kuukauden ajan – Adam Henrique sekä Brian Boyle. Kumpaakaan heistä ei voi millään mittarilla sanoa ykkössentteriksi.

Joukkueella on kuitenkin paljon nuorta tulivoimaa, jotka tulevat ilman Zajacia saamaan paremmat näytönpaikat kuin Zajacin kanssa. Kolme kovinta nimeä nuorista lupauksista ovat ykköskierroksen varaukset Nico Hischier, Pavel Zacha sekä Michael McLeod.

Sekä Zachan että Hischierin odotettiin jo ennen loukkaantumisuutista selvittävän tiensä pirupaitojen NHL-miehistöön. Zachalla on edessään NHL-uransa toinen kausi, tulokaskaudellaan kookas tshekkisentteri teki 24 tehopistettä (8+16). Hischier on tämän kesän ykkösvaraus, joten häneltä on lupa odottaa suuria tulokaskaudellaan.

Zajacin loukkaantumisen myötä kaksikko tulee saamaan suurempaa vastuuta kuin heidän odotettiin. Se ei välttämättä ole huono asia – vaikka kyseessä ei olekaan mitään Connor McDavidin tai Auston Matthewsin kaltaisia megalupauksia, on heillä täysi potentiaali yllättää.

Nokkimisjärjestyksessä Zachan ja Hischierin takaa löytyy muun muassa Michael McLeod. Viime vuoden varaustilaisuudessa numerolla 12 huudettu kanadalaissentteri toimi viime kaudella OHL-seura Mississauga Steelheadsin kapteenina ja teki seuralleen 57 ottelussa 73 tehopistettä (27+46).

Voitaisiin siis sanoa, että Zajacin loukkaantumisella on hopeareunus – nyt Devilsin täytyy antaa nuorille lupauksilleen vastuuta ja joukkue pääsee näkemään mihin he kykenevät. Menestystä on joka tapauksessa, Zajacin kanssa tai ilman, turha odottaa, joten tässä tilanteessa on hyvä ”katsoa tulevaisuuteen” ja nähdä millaista osaamista nuorukaiset tuovat mukanaan.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.