New Jersey Devilsin osalta viime vuodet eivät ole sujuneet kovinkaan ruusuisasti, mutta tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta.

Toiveita paremmasta menestyksestä nostattavat Nico Hischierin ja Pavel Zachan kaltaiset nuoret pelaajat, joihin Devils on käyttänyt viimeisten kahden kauden aikana kärkivarausvuoronsa, unohtamatta tietenkään Taylor Hallin hankintaa.

Välittömän lähitulevaisuuden osalta lunta tuli sen sijaan melkoisesti tupaan juuri hetki sitten, kun newarkilaisseura tiedotti joukkueen varakapteenin ja ykkössentterin Travis Zajacin joutuvan peräti 4-6 kuukauden mittaiselle sairaslomalle.

– Travis Zajacille suoritettiin tänä aamuna onnistunut leikkaus, jossa korjattiin revennyttä vasenta rintalihasta. Vamma syntyi viime viikolla harjoitussessiossa. Travisin toipumisajan uskotaan olevan 4-6 kukautta, seura tiedotti verkkosivuillaan.

Käytännössä ottaen Zajac tulee palaamaan takaisin kaukaloon vasta kauden 2017-18 jälkimmäisellä puoliskolla, edellyttäen, että kaikki sujuu toipumisen suhteen suunnitellusti.

32-vuotias sentteri on iskenyt parhaalla NHL-kaudellaan (2009-2010) runkosarjaan 67 tehopistettä, mutta sen jälkeen hän on hyytynyt noin 40-50 tehopisteen mieheksi, eikä hänestä ole ollut täysin lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia.

Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, etteikö hän olisi elintärkeä palanen pirupaitojen palapelissä, sillä hän on sekä kärkiketjujen hyökkääjä että yksi joukkueensa suurimmista johtajista.

Zajac on kaiken kaikkiaan pelannut NHL:ssä upeat 779 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 155+280=435. Pudotuspeliotteluita hänellä on tilillään puolestaan 52 kappaletta ja niistä tehot 10+16=26.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.