Toisin kuin monet mediatahot ilmoittivat, PK Subban ei ole ensimmäinen kanadalaissyntyinen NHL-pelaaja, joka on rikkonut Twitterissä miljoonan seuraajan rajapyykin.

Subban toki kuuluu todella harvalukuiseen kerhoon, sillä hän on vasta toinen kanadalainen NHL-pelaaja Twitterin historiassa, joka nousee niin sanottuun miljoonakerhoon, mutta Yahoo! Sportsin Greg Wyshynski muistuttaa, että yksi on ehtinyt jo ennen häntä: Paul Bissonnette.

Kyllä, on totta, ettei Bissonnettea ole nähty maailman kovimmassa kiekkoliigassa sitten vuoden 2014, mutta tästä huolimatta hänet lasketaan NHL-pelaajaksi.

Subbanin nousua miljoonakerhoon perustuu pitkälti kaikkeen siihen, mitä hänen ympärillään tapahtui viime kevään pudotuspelien aikana. Pelkästään touko-, kesä- ja kesäkuun aikana hän sai yli 61 000 uutta seuraajaa.

Ensinnäkin kohua nostatti koko saaga Sidney Crosbyn kanssa, mihin liittyi myös Listerine-pussin kanniskelu Nashville Predatorsin kotihallissa ja siitä twiitatut kuvat, ja toisekseen hän pelasi Stanley Cup -finaaleissa, ollen yksi finaalisarjan näkyvimmistä pelaajista.

Bissonnette, jolla on 1,04 miljoonaa seuraajaa Twitterissä, ja Subban ovat vielä kuitenkin kaukana kärjestä. Ylivoimainen ykkönen on nimittäin Washington Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkin, jolla seuraajia on huimat 2,58 miljoonaa. Hyvänä kakkosena seuraa maanmies Evgeni Malkin, jonka vastaava lukema on 1,66 miljoonaa.

Toimittajan sana: Ei todellakaan vähäpitoinen asia!

Joillekin sellainen asia, kuin Twitter-seuraajien määrä, saattaa kuulostaa vähäpätöiseltä ja mitättömältä, mutta totuus on täysin päinvastainen. Annetaanpa vaikka Chicago Blackhawksin kapteenin Jonathan Toewsin, joka liittyi hiljattain Instagramiin, perustella asia meidän puolestamme.

– Suurin syy sille, miksi ylipäätään liityin someen, oli edesauttaa hyväntekeväisyystyötä sekä ajaa asioita, jotka ovat minulle tärkeitä, kuten terveys, hyvinvointi ja selvästikin myös ympäristö.

Toews tekikin kesäkuussa vaikuttavan kannanoton ilmastonmuutos-keskusteluun. Asiasta voit lukea lisää TÄÄLTÄ löytyvästä uutisestamme.

Jokainen edellä mainituista pelaajista ei välttämättä hyödynnä Twitter-tiliään, tai muita sometilejään, yhtä tehokkaasti kuin Toews, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan heillä on käsissään suuri valta, jolla pystyy muuttaa jopa ihmisten käsityksiä asiasta kuin asiasta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.