Pohjois-Amerikasta vähin äänin Saksan DEL-liigaan kaudeksi 2015-16 siirtynyt, ja myös kyseiseen kauteen pelaajauransa lopettanut, Dany Heatley on voittanut käymänsä oikeudenkäynnin.

36-vuotias kanadalainen, joka on syntynyt Saksan Freiburgissa, haastoi entisen agenttinsa ja ystävänsä Stacey McAlpinen sekä tämän vanhemmat oikeuteen vuonna 2012. Heatleyn haasteessa todettiin, että hän oli McAlpinen perheen toimien seurauksena menettänyt tuloja 10 miljoonan (Kanadan) dollarin edestä.

Kyseisen summan lisäksi hän haki lakisyytteen mukaan 1,2 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia perheen ”omavaltaisesta, törkeästä ja moitittavasta” asioiden hoidosta.

Nyt The Globe and Mail tietää kertoa, että Heatley on voittanut McAlpinen perhettä vastaan käymänsä oikeudenkäynnin ja Calgaryn tuomioistuin on määrännyt heidät maksamaan ex-NHL-tähdelle yhteensä 6 516 714,66 Kanadan dollaria. Korvausmaksu on tosin kohdistettu useille eri McAlpinen perheen omistamille yhtiöille.

Heatleyn ja McAlpinen perheen yhteistyö käynnistyi vuonna 2003, kun Heatley ajoi kolarin, jossa menehtyi hänen joukkuetoverinsa Dan Snyder. Heatley tuomittiin kolmen vuoden ehdonalaiseen ja 3 000 dollarin sakkoihin, vastattuaan myöntävästi ensimmäisen asteen kuolemantuottamussyytteeseen.

Stacey McAlpine toimi tuohon aikaan Heatleyn bisnesneuvojana ja onnettomuuden myötä he lähentyivät ystäviksi.

Ei ensimmäinen kerta, kun Heatley haastoi oikeuteen

”Heatleyn ja McAlpinen perheen ystävyys kukoisti, perustuen pitkälti siihen, että Heatley pystyi luottaa Staceyhin täydellisesti”, lakisyytteessä kerrotaan.

Tämän myötä Stacey tutustutti entisen Atlanta Thrashersin hyökkääjän McAlpinen perheen päähän, isään, kiinteistökehittäjään ja tämän myötä Heatley sijoitti tämän yritykseen useita miljoonia dollareita.

Heatleylle luvattiin hänen miljoonan dollarin sijoituksestaan, McAlpinen asunto-osakeyhtiöön, 100 prosentin palautus seuraavan vuoden aikana sekä kuuden prosentin kasvu hänen toiseen, 1,3 miljoonan dollarin, sijoitukseen.

Rahoja ei kuitenkaan koskaan kuulunut takaisin ja Heatleyn kerrotaan menettäneen koko ”episodissa” noin 4 miljoonaa dollaria.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Heatleylle maksetaan raastuvan kautta korvauksia entistä agenttiaan vastaan, sillä vuonna 2011 McAlpinen perhe tuomittiin maksamaan hänelle 1,3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mutta hän ei syytteen mukaan koskaan saanut rahojaan.

Ylipäätään oikeustaistelut entisiä asiakkaita vastaan ovat varsin tuttua puuhaa McAlpinen perheelle. Heatleyn joukkuetoveri Chris Phillips, Ottawa Senatorsin ajoilta, nimittäin haastoi niin ikään vuonna 2012 perheen oikeuteen

Phillips haki 7,5 miljoonan Kanadan dollarin korvauksia ja voitti oikeuskäsittelyn. Hän ei kuitenkaan saanut täyttä hakemaansa korvaussummaa, CTV Calgaryn Chris Epp kertoo.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.