Anaheim Ducks varasi kesällä 2015 suomalaishyökkääjä Julius Nättisen organisaatioonsa toisella kierroksella (59.). Tuolloin sentteri edusti vielä JYP:n ”farmiseuraa”, JYP-Akatemiaa, joka pelasi ottelunsa Mestiksessä.

Nättinen sai kyseisellä kaudella myös yhdeksän ottelua Liiga-kaukaloissa juuri JYP:n paidassa. Joka tapauksessa Ducks oli vakuuttunut nuorukaisen osaamisesta, minkä se johdosta se päätti käyttää varausvuoronsa suomalaiseen.

Tämän jälkeen Nättinen siirtyi Kanadan juniorisarja OHL:ään, missä hän edusti ensimmäisellä kaudellaan Barrie Coltsia. Heti tulokassesongillaan Nättinen oli kovassa iskussa, sillä hän teki 52 runkosarjaotteluun 22 maalia ja yhteensä 71 tehopistettä.

Toisella kaudella tuli kuitenkin tehollinen tiputus, kun hän siirtyi Windsor Spitfires riveihin. Hän nimittäin teki edellisen sesongin aikana 51 runkosarjakamppailuun vain 13 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä.

Ensi kaudella Nättistä odottaa kuitenkin uudet haasteet, kun hän siirtyy ammattilaiskaukaloihin. 20-vuotias suomalaisnuorukainen nimittäin aloittaa pelinsä AHL-seura San Diego Gullsin riveissä.

Nyt arvostettu kiekkomedia, Suomessa myös ”kiekkoraamattuna” tunnettu, The Hockey News on listannut jokaisen NHL-seuran kymmenen parasta lupausta. Anaheim Ducksin kohdalla Nättinen mahtui suomalaisten iloksi listalle.

Nättinen löytyi listan sijalta 9. Hänen edelleen arvostettiin siis kahdeksan nimeä, jotka olivat (ensimmäisestä sijasta lähtien): Jacob Larsson, Max Jones, Sam Jones, Maxime Comtois, Josh Mahura, Troy Terry, Marcus Pettersson sekä Antoine Morand.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.