Etenkin pohjoismaalaisilla NHL-tähdillä on ollut tapana ottaa jalkapallo osaksi kesätreenaamistaan, kun he palaavat kesäloman viettoon kotimaahansa.

Ehkä kaikkein paras esimerkki tästä oli Kari Eloranta, joka 1980-luvulla loisti Calgary Flamesin alakerrassa talvisin ja kesäisin hän pelasi Suomessa jalkapalloa pääsarjatasolla.

Myöskään Flamesin suunnalta ei tullut vastustusta Elorannan ”kesäharrastukseen”, vaan häntä jopa suositeltiin pelaamaan ja siten pitämään itsensä myös läpi offseasonin vahvassa fyysisessä kunnossa.

Nykypäivänä vastaava tuskin olisi mahdollista, sillä NHL on kasvanut valtavaksi bisnekseksi, eikä pelaajien kanssa haluta ottaa minkäänlaisia ylimääräisiä riskejä.

Se ei kuitenkaan poista mahdollisuutta lähteä pelaamaan hyvän asian puolesta ja New York Rangersin norjalaistähti Mats Zuccarello teki juuri näin.

Zuccarello nimittäin pelasi kotimaassaan julkkisten hyväntekeväisyysottelun ja oli suorastaan pitelemätön: kun hänen joukkueensa siirtyi 3-0-johtoasemaan, oli hän viimeistellyt itse yhden ja syöttänyt kaksi maalia.

x - New York Rangers

@NYRangers
MUST 👀: ZUCCARELL⚽️ finds the back of the net and adds a couple assists in the Norway Celebrity Game! 🇳🇴

Lopputuloksesta meillä ei ole tietoa, mutta sillä ei tässä kohtaa olekaan merkitystä, sillä olemme uutisoimassa Zuccarellon suorituksista jalkapallon puolella – emme itse tapahtumasta tai kyseisestä lajista.

Zuccarello on jälleen yksi oiva osoitus urheilumaailman osalta siitä, että huippulahjakkuus rajoittuu harvoin vain johonkin tiettyyn lajiin. Hänen kohdallaan onkin nostettava hattua siitä, että hän valitsi jalkapallon valtaamassa Norjassa helpomman reitin sijaan sen vaikeamman, eli jääkiekon.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.