Vuoden 2015 varaustilaisuuden kärkinimet olivat äärimmäisen kovaa luokkaa, sillä ensimmäisenä ja toisena lavalle huudettiin Connor McDavid sekä Jack Eichel.

Siinä missä kaksikko on loistanut NHL-kaukaloissa jo viimeisen kahden kauden ajan, on kolmosvaraus Dylan Stromella tilillään vasta seitsemän NHL-ottelua. Muutoin hänen viimeiset vuotensa ovat kuluneet juniorisarja OHL:ssä.

Nyt Stromella on kuitenkin väistämättä edessään loikkaus ammattilaiskaukaloihin, ja junioripelit ovat historiaa. Strome onkin tehnyt unelmansa eteen valtavan määrän töitä tämän kesän aikana.

– Olen työskennellyt kovaa sekä kuntosalilla että jäällä ja tunnen itseni paljon vahvemmaksi ja nopeammaksi kuin ennen. Jokaisella pelaajalla on tavoitteena päästä NHL:ään ja pelata siellä täydet ottelut, mutta et saa mitään ilmaiseksi, Strome kertoi NHL.com:n haastattelussa.

– Tiedän, että jos en todista olevani valmis, minut tullaan lähettämään farmiseuran puolelle. Tämä taasen ajaa minua sitä pistettä kohti, että haluan päästä todistamaan todellisen osaamiseni.

Seuran GM:nä toimiva John Chayka on ehtinyt jo paljastamaan, että puhtaasti pelillisesti aspektista katsottuna Strome olisi voinut pelata NHL-kaukaloissa jo viime kauden aikana. Coyotes haluaa kuitenkin nuorukaisesta dominoivan sentterin, joten junioreihin lähettäminen nähtiin parhaaksi vaihtoehdoksi.

– Me olisimme voineet pitää Dylanin täällä ja peluuttaa häntä syvyysroolissa tai laidassa. Hän olisi suoriutunut tästä varmasti hyvin, mutta emme hae hänestä sellaista pelaajaa. Me odotamme hänen olevan 190-senttinen sentteri, joka vaikuttaa pelin jokaiseen osa-alueeseen, Chayka kertoi heinäkuussa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.