Nashville Predatorsin kapteeni Mike Fisher ilmoitti torstaina päättävänsä NHL-uransa. Mies ehti toimia kapteenina vain yhden kauden ajan – ennen Fisheriä C-kirjainta rinnassaan piti muuan Shea Weber.

Fisher oli luonnollinen valinta viime kauden kapteeniksi, mutta tällä kertaa rooliin on tarjolla useampi nimi. The Tennessean-lehti listasi potentiaalisimmat vaihtoehdot rooliin.

Roman Josi

Josi on kenties paras vaihtoehto Fisherin korvaajaksi. 27-vuotias puolustaja toimi jo menneellä kaudella tennesseeläisseuran varakapteenin tontilla.

James Nealin lähdettyä Vegasiin Josi on pisimpään varakapteenina toiminut Predators-pelaaja. Mies on kerännyt eniten jääaikaa koko joukkueesta viimeisen kolmen kauden ajalta.

Predators on tunnettu raudanlujasta puolustusosastostaan ja sveitsiläispuolustaja on P.K. Subbanin lisäksi sen suurin nimi. Josi olisi siis kenties luonnollisin vaihtoehto kapteeniksi.

Ryan Ellis

Ellisin valinnasta kapteeniksi voidaan käyttää samoja argumentteja kuin Josinkin valitsemisesta.

26-vuotias Ellis on vakaa ja älykäs puolustaja, josta kehittyi todellinen johtaja viime kauden aikana ja erityisesti pudotuspeleissä. Ellis teki viime kaudella piste-ennätyksensä (38) ja hänen peliaikansa kasvoi yli kolmella minuutilla ottelua kohti edelliseen kauteen verrattuna.

– Siinä on kyse siitä millainen olet pukukopissa, kaukalossa sekä elämässä ylipäänsä, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette perusteli Ellisin valintaa varakapteeniksi viime helmikuussa.

– Ryanista on kasvanut pelaaja, jonka johtajuustaitoihin voi luottaa pelitaitojen lisäksi.

Ryan Johansen

Predators kiinnitti Johansenin viime viikolla seurahistorian suurimmalla sopimuksella (8 vuotta, 64 miljoonaa dollaria).

Jatkosopimuksen perusteella on selvää, kuinka paljon kantrikaupungissa luotetaan 25-vuotiaan sentterin taitoihin. Johansen ei ole tosin koskaan kuusikautisen NHL-uransa aikana ollut kapteenistossa, joten potentiaalinen varakapteenin rooli saattaisi olla parempi vaihtoehto ainakin alkajaisiksi.

P.K. Subban

Subban, Montreal Canadiensin entinen varakapteeni, on todellinen superstara koko liigan tasolla katsottuna. Hänen nimeäminen kapteeniksi on ehkä liian aikaista, mutta hänen johtajaroolinsa pitäisi kasvaa toisella kaudellaan Nashvillessä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.