Hänestäkö Mikko Rantasen tutkapari? – Huippulupaava sentteri hamuaa NHL:ään äitinsä opeilla

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Sentteriprospekti Tyson Jost ei pidä mitään itsestäänselvyytenä, ja tästä syystä hän on viettänyt viimeiset kaksi kuukautta Coloradossa harjoitellen tulevaa kautta varten.

– Minun tavoitteeni ensi kaudelle on pelata NHL:ssä ja olla merkityksellinen pelaaja Avalanchelle, 19-vuotias Jost kertoi Avalanchen kehitysleirillä.

– Jotta pystyn siihen, minulla täytyy olla suuri kesä ja mielestäni olen matkalla oikeaan suuntaan. Pyrin aina etsimään tapoja kehittyäkseni paremmaksi.

Vuoden 2016 varaustilaisuudessa kymmenentenä Avalancheen varattu Jost solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen seuransa kanssa maaliskuun 29. päivä yliopistokauden päätyttyä North Dakotassa. Jost teki NCAA-liigassa 35 tehopistettä (16+19) 33 ottelussa.

180-senttinen ja 88-kiloinen sentteri pääsi näyttämään taitojaan loppukaudesta myös NHL-paidassa. Nuori lupaus pelasi Avalanchen kauden viimeiset kuusi ottelua ja teki näissä yhden maalin.

– Ne kuusi ottelua olivat todella iso juttu minulle, Jost sanoi.

– Tiedän mitä minun tulee harjoittaa. Se alkaa räjähtävyydestä sekä muista pienistä asioista.

Avalanchen GM Joe Sakic on kaavaillut joukkueesta nuoremman ja nopeamman kuin viime kauden 48 pistettä saavuttaneesta murheenkryynistä. Jostin odotetaan edustavan muutoksessa suurta roolia.

– Tiedän, että minun täytyy ansaita paikkani, Jost myönsi.

– Siksi minun täytyy jatkaa kovaa harjoittelua ja tehdä töitä päästäkseni NHL-rosteriin. Haluan pelata Avalanchessa ja auttaa heitä pääsemään oikeille raiteille.

– Niin minut on kasvatettu. Äitini oli yksinhuoltaja ja meidän tuli taistella kaikesta mitä halusimme ja ansaita paljon asioita. Olen puhunut äitistäni aiemminkin, ja hän on suuri syy siihen. Minut opetettiin, ettet saa elämässä mitään ja sinun tulee ansaita kaikki mitä saat. Vien opit mukanani jääkiekkoon ja jatkan kovaa harjoittelua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?