Florida Panthersin riveissä toissa kaudella 82 runkosarjaotteluun 25 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä iskenyt Reilly Smith aloittaa ensi kaudella urallaan uuden luvun, sillä hänet valittiin laajennusvarauksessa Vegas Golden Knightsin riveihin.

Hyökkääjä oli tästä myös helpottuneen oloinen, sillä hän pääsee yhdistämään voimansa jälleen päävalmentaja Gerard Gallantin kanssa, joka sai Panthersista viime kaudella kyseenalaiset potkut.

Gallant saikin Smithiltä suuret kehut, sillä hyökkääjä ihasteli etenkin miehen pelaajaläheisyyttä.

– Hänellä on selvästi motto, että pelaajat ensin ja kaikki muu rakennetaan sen ympärille. Tiedän etenkin viime kauden Florida Panthersista, että siellä nähtiin paljon muutoksia ja moni asia oli vireillä. Hän kuitenkin aina painotti, että mikä tahansa asia meni julkisuuteen, meidän pelaajien piti pitää yhtä, Smith kertoi Golden Knightsin verkkosivuilla.

Smithin tehot tippuivat viime kaudella käytännössä siitä hetkestä lähtien, kun Gallant sai päävalmentajan pallilta potkut. Hänen tilalleen asteli myös GM:n roolissa toiminut Tom Rowe, joka oli lopulta juurikin se mies, joka sai Panthersin pakan todella sekalaiseksi.

Hän ei myöskään mitä ilmeisimmin pitänyt Smithin tekemisestä, sillä kanadalaishyökkääjä joutui miehen koirankoppiin. Rowe antoi myös kertaalleen kauden aikana juuri Smithille täyslaidallisen, ja mikä pahinta, median edessä.

Tämä sai alkunsa siitä, kun Smith näytti hukanneen oman miehensä Dallas Starsia vastaan pelatussa ottelussa. Tilanteesta syntyi lopulta Starsin maali.

– Me kävimme juuri vastaavan tilanteen läpi joukkuepalaverissa, emmekä näemmä oppineet läksyämme. Se on ongelma, Rowe puhisi viime kaudella NBC Sportsin mukaan.

Kun Rowelta kysyttiin tarkennusta vielä Dallasin iskemään voittomaaliin, mikä näytti kimpoavan maaliin luistimen kautta, antoi hän vielä kerran täyslaidallisen juuri Smithille.

– En tiedä muuta, kuin että Reilly Smith oli sellaisessa paikassa, missä hänen ei ehdottomasti olisi pitänyt olla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.