NHL:n vapailla pelaajamarkkinoilla on edelleen tarjolla kovia nimiä ja valtaosa heistä on myös kokeneita konkareita.

NHL Free Agent Frenzy polkaistaan joka vuosi käyntiin 1. heinäkuuta ja samalla tuolla päivämäärällä käynnistyy uusi NHL-kausi. Kovimmat nimet menevät yleensä parin ensimmäisen päivän aikana ja sen jälkeen markkinat hiljenevät.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tarjolla olisi vielä heinäkuun lopullakin kovia nimiä. Mutta kuinka kovia?

Jääkiekkoraamatuksi vuosikausien ajan tituleerattu The Hockey News rakensi oman All Star -joukkueensa jäljellä olevista vapaista agenteista ja se kertoo kaiken oleelliseen edelleen vapaana olevista pelimanneista.

1. Ketju:

Thomas Vanek – Mike Fisher – Jaromir Jagr
Andrei Markov – Fedor Tyutin

Kyseessä olisi todellinen konkariketju, jonka keski-ikä olisi vaatimattomasti 37,4 vuotta. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö kyseiset kaveri pysyisi NHL:n vauhdissa, tavalla tai toisella, mukana, sillä Vanek nakutti viime kaudella 48 tehopistettä, Fisher 42 ja Jagr 46.

Olisikin ihme, mikäli edellä mainitut kaverit jäisivät tyystin kiinnittämättä NHL-seurojen toimesta, ellei sitten Fisher päätä ripustaa hokkareitaan naulaan.

Puolustajista Markov menisi puolestaan edelleen monessa joukkueessa ykkösketjuun, ja vaikka Tyutin ei missään nimessä olekaan kuin korkeintaan kolmosparin kaveri, saattaisi venäläisduo toimia.

2. Ketju:

Jiri Hudler – Matt Cullen – Jarome Iginla
Cody Franson – Roman Polak

Myöskään kakkosvitja ei ole ihan sieltä nuorimmasta päästä, sillä Cullen ja Iginla ovat jo 40-vuotiaita ja ylipäätään ketjun nuorin kaveri, Franson, täyttää hänkin tänä vuonna jo 30.

Kyseessä olisi eittämättä kuitenkin ehdottoman potentiaalinen ketju, mikäli ikämiehistä voi tätä termiä käyttää, sillä Hudler iski vielä pari vuotta sitten runkosarjassa 76 tehopistettä ja viime vuodet ovat kaatuneet loukkaantumisiin. Cullen on puolestaan erinomainen kahden suunnan sentteri, mistä osoituksena toimii kaksi perättäistä Stanley Cupia elintärkeässä roolissa ja Iginla iski vielä kaudella 2015-16 tehot 22+25.

Franson kykenee terveenä hoitamaan puolestaan kakkosparin kiekollisen roolin ja Polak toimii rinnalla shutdown-puolustajana.

3. Ketju:

Scottie Upshall – Daniel Winnik – Brian Gionta
Jyrki Jokipakka – Francois Beauchemin

Yli kolmikymppisin voimin mennään tässäkin ketjussa, ainakin hyökkääjien osalta, ja kyseessä olisi itse asiassa erinomainen kolmosketju. Kyseisestä hyökkäyskolmikosta jokainen on tunnollinen kahden suunnan pelaaja ja heidän yhteenlaskettu pistekeskiarvonsa viime kaudelta oli 26.

Puolustuksen osalta Jokipakka on edelleen potentiaalinen NHL-pelaaja, joka tarvitsisi aidon mahdollisuuden jossain uudessa seurassa. Hän on myös eittämättä koko All Star -nipun nuorin kaveri. Beaucheminilta puolestaan onnistuu eittämättä kolmosparin rooli, joten kasassa on kaikin puolin vahva kolmosketju.

4. Ketju:

Dwight King – Jay McClement – Shane Doan

Mitään nuorukaisia on turha hakea tästä neljännestäkään hyökkäysketjusta, sillä Kingillä ikää on 28, McClementillä 34 ja Doanilla vaatimattomasti 40.

Heistä saisi kasaan erittäin hyvän ja tasaisen nelosketjun, joka kykenee ajoittain aiheuttamaan hankaluuksia vastustajien puolustajille ja samaan aikaan he myös hoitavat oman pään turvaamisen moitteetta.

Maalivahdit:

Matt Hackett
Mac Carruth

Maalivahtiosasto olisi oikeastaan tämän joukkueen suurin murheenkryyni. Lupaavan Matt Hackettin NHL-ura ei ole lähtenyt odotetunlaiseen nousuun ja hänellä on ollut jopa AHL:n puolella vaikeuksia päästä pelaamaan. Vyöllä on tällä hetkellä 26 NHL-ottelua, joten kokemustakaan näistä peleistä ei juuri ole.

25-vuotias Mac Carruth ei ole puolestaan vielä koskaan urallaan esiintynyt NHL-kaukalossa ja hän on seilannut pääasiassa AHL:n ja ECHL:n väliä. Hänestä ei siis juurikaan olisi tukemaan Hackettia.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.