Nashville Predatorsin viime kausi osoitti meille sen, mitä voi saada aikaiseksi laadukkaalla puolustuksella ja tulikuumalla maalivahtipelillä.

Jos finaalit nimittäin jätetään huomiotta, oli Predatorsin alakerta koko kevään vankin, minkä ansiosta se tiputti muun muassa Chicago Blackhawksin jatkosta otteluvoitoin 4-0.

Kesän aikana Predatorsin GM:nä toimiva David Poile onkin pyrkinyt vahvistamaan jo valmiiksi erinomaista puolustustaan uusilla hankinnoilla, kuten vaikkapa venäläispakki Alexei Emelinillä.

– Se oli mielestäni sellainen mahdollisuus, mitä en halunnut tällä kertaa ohittaa. Harvoin saat Alexei Emelinin kaltaista pelaajaa siirtotakarajalla ilman, että joutuisit maksamaan hänestä maltaita, Poile runoili The Tennesseanin mukaan.

– Sinun pitäisi luopua ensimmäisen kierroksen varausvuorostasi saadaksesi sellaisen vuokrapelaajan. Osa meidän työtämme on luoda seuraan syvyyttä ja kilpailua.

Poilen käyttämällä sanalla ”kilpailu” tarkoitetaan eritoten sitä, että Nashvillessä puolustajat on ajettu tarkoituksella siihen pisteeseen, että lähes jokainen oman pään luutija joutuu taistelemaan peliajastaan jo ennen kauden alkua.

Se tuleekin mitä luultavimmin aloittamaan kautensa jopa kahdeksalla puolustajalla, sillä monen pakin sopimus on palkkakatolle suotuisa. Tällä hetkellä vaikuttaa myös siltä, että Predators ei tule suorittamaan kesällä enää suuria peliliikkeitä.

– Onko olemassa kauppoja, joiden myötä saamme kasvatettua joillekin paikoille lisää syvyyttä? Kenties. Mutta juuri nyt vaikuttaa siltä, että olemme lähellä valmista kokoonpanoamme.

Predatorsin alakerrassa kiekkoilevat tulevalla kaudella näillä näkymin PK Subban, Roman Josi, Mattias Ekholm, Ryan Ellis, Alexei Emelin, Yannick Weber, Matt Irwin sekä Anthony Bitetto.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.