Legendaarinen Joe Louis Arena avasi yleisölle ovensa 12. joulukuuta 1979. Se ehti toimia NHL-seura Detroit Red Wingsin kotina jopa 37 vuoden ajan, mutta vihdoin viime kauden päätteeksi sen aika tuli ansaitusti täyteen.

Joe Louis Arena tunnettiin uniikkina areenana, sillä sen katsomot oli rakennettu jyrkäksi, mikä paransi tunnelmaa sekä jäällä että vaihtopenkillä. Katsojat olivat nimittäin tämän ratkaisun myötä lähempänä itse tapahtumia.

Katsomot rakennettiin aikanaan myös yhtenäiseksi, eikä sieltä löydy alakatsomoita tai keskikatsomoita. Ei edes piippuhyllyä sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Ei ole olemassa keskitason katsomoita, vaan ainoastaan penkkirivejä penkkirivien perään. Se on ainoa mitä voit nähdä. Sininen katto on ollut minulle aina mielenkiintoinen katsoa, sillä se tekee hallista uniikin. Hallilla on myös oma tuoksunsa, mikä antoi aina vaikutelman vanhan ladon tyyppisestä hallista, seuran hyökkääjä Justin Abdelkader kertoi Red Wingsin Twitter-tilillä julkaisemassa minidokumentissa, joka käsittelee juuri Joe Louis Arenaa.

– Tämän hallin sulkeminen tulee olemaan todella vaikeaa, sillä se pitää sisällään monia mahtavia muistoja sekä itseni että joukkuekavereiden kohdalla. Tulen aina muistamaan loistavan yleisön ja mahtavat pudotuspeliottelut.

Joe Louis Arenan korvaa ensi kaudesta lähtien Little Caesars Arena, jonka rakennustyöt aloitettiin syyskuussa 2014. Red Wingsin entinen kotiareena tulee kuitenkin aina pysymään pelaajien mielessä.

– Tiedän tasantarkkaan, mitä täällä pelaaminen tarkoitti. Se oli todella suuri kunnia, sillä onhan kyseessä Original Six -joukkue. Joe on ollut pystyssä niin kauan, ja olen saanut täältä mukaani paljon loistavia muistoja, seuran tähtipuolustaja Niklas Kronwall kertoi minidokumentissa.

Voit katsoa koko minidokumentin alta löytyvästä twiitistä.

Detroit Red Wings

@DetroitRedWings
"It's played out to so many great moments and great memories." #Farewell2TheJoe

The Final Farewell | Presented by: #RedWingsTV x.com/detroitredwing…