Lukuisten suomalaisten mielissä Teemu Selänne on kaikkien aikojen paras suomalainen jääkiekkoilija, mutta NHL.com:n virallinen suomiversio on asiasta eri mieltä.

Taalakaukaloissa on viimeisten viiden eri vuosikymmenen aikana nähty huima määrä upeita suomalaispelaajia. Itse asiassa joku voisi nostaa esiin vuonna 1946 NHL-debyyttinsä tehneen Pentti Lundin, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan hän sai kiekko-oppinsa Kanadassa ja muutti myöhemmin myös kansalaisuuttaan.

Nykypäivän suomalainen pelaajakehitys pitää huolen siitä, että tilanne on näin jatkossakin. Viime vuosina pelaajatuotannossa on otettu nimittäin niin jättimäisiä harppauksia eteenpäin, että jopa Pohjois-Amerikassa haukottiin tämän kesän NHL Draftissa henkeä.

Vaan kuka sitten on se toistaiseksi kaikkien aikojen paras suomalainen NHL-pelaaja?

Absoluuttista totuuttahan on täysin mahdotonta löytää, mutta todellisuudessa vaihtoehtoja on ainoastaan kaksi – keskenään hyvät ystävät Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Monien papereissa Selänne ohitti Kurrin viimeistään siinä vaiheessa, kun hän maaliskuussa 2012 nousi NHL:ssä tehopisteiden osalta kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi pistemieheksi.

Toki Kurrilla on peräti neljä Stanley Cup -voittoa enemmän kuin Selänteellä, mutta samaan hengenvetoon on todettava, että kaksikosta Kurri sattui siirtymään juuri Edmonton Oilersin paitaan siinä vaiheessa, kun Albertassa oli kasassa ehkä jopa NHL:n historian kaikkien aikojen kovin joukkue.

Niin tai näin, aiheesta voisi keskustella vaikka miten pitkään. NHL.com:n suomiosio teki kuitenkin oman listauksensa NHL:n kaikkien aikojen kymmenestä parhaasta suomalaispelaajasta ja heidän näkemyksensä mukaan Kurri on edelleen Selänteen edellä.

Lisäksi listalta selviää, että he arvottavat Reijo Ruotsalaisen kaikkien aikojen suomalaispuolustajaksi, Kimmo Timosen ja Teppo Nummisen kaltaisten nimien edelle. Maalivahtien osalta selkeä ykkönen on puolestaan Miikka Kiprusoff.

Ylipäätään listauksesta on pääteltävissä, että NHL.com:n raadissa Stanley Cup -voitot on arvostettu todella korkealle.

Tässä NHL.com:n kaikkien aikojen Top 10 (suomalaispelaajat):

  1. Jari Kurri
  2. Teemu Selänne
  3. Esa Tikkanen
  4. Reijo Ruotsalainen
  5. Jere Lehtinen
  6. Miikka Kiprusoff
  7. Kimmo Timonen
  8. Teppo Numminen
  9. Saku Koivu
  10. Olli Jokinen
NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.