St. Louis Bluesin ja joukkueen tähtipuolustajan Colton Paraykon sopimusneuvotteluiden uskottiin etenevän vääjäämättä ulkopuoliselle välimieskäsittelijälle.

Esimerkiksi The Score kertoi kaksi päivää sitten, että osapuolten välillä on vuositasolla peräti 1,35 miljoonan dollarin näkemysero. Paraykon kerrottiin hakevan vuoden mittaista ja 4,85 miljoonan dollarin arvoista sopimusta, kun taas Bluesin näkemys oli 3,5 miljoonaa dollaria.

Lopulta osapuolet pääsivät kuitenkin yhteisymmärrykseen jatkopahvista ja kyseessä ei ollut suinkaan mikään vuoden mittainen sopimus: Belleville News-Democrat nimittäin kertoo, että jatkosopimus on viisivuotinen ja yhteisarvoltaan 27,5 miljoonaa dollaria.

Puheet siis siltasopimuksesta, joka on useimmiten maksimissaan kahden vuoden mittainen, olivat täysin turhia.

Parayko nousi monien yllätykseksi Bluesin NHL-miehistöön kaudeksi 2015-16 ja hän tälläsi NHL-uransa ensimmäisiin 79 runkosarjaotteluun tehot 9+24=33 ja 20 pudotuspeliotteluun pisteet 2+5.

Mennyt kausi oli henkilökohtaisella tasolla kuitenkin vielä parempi, sillä hän tehtaili 81 runkosarjaotteluun ennätyspisteensä 4+31=35 ja osoitti, että niin sanottu toisen vuoden kirous oli ainakin hänen kohdallaan täysin tuulesta temmattu ajatus. Pudotuspeleissä hänen pistesaldonsa 11 ottelusta oli puolestaan 2+3.

196-senttinen ja 97-kiloinen puolustajajätti tiedetään erityisesti monipuolisestaan. Hän on erittäin vahva sekä omassa päässä että myös joukkueensa hyökkäyksiä tukiessaan, puhumattakaan kenties jo koko NHL:n kovimmasta lämäristä.

Uuden sopimuksensa myötä Paraykon palkka nousee hulppeat 4,575 miljoonaa dollaria kautta kohden.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.