Nolan Patrick oli vielä aivan tämän kesän NHL Draftin kynnyksellä suursuosikki ykkösvaraukseksi, mutta loukkaantumiset pudottivat hänet isoilta osin lopulta kakkoseksi.

Ensimmäisenä varannut New Jersey Devils päätti valita Patrickin sijaan sveitsiläisen Nico Hischierin, josta tuli maansa historian ensimmäinen NHL:n ykkösvaraus. Tämän myötä Patrick jäi kakkosena varanneen Philadelphia Flyersin ulottuville, eikä pennsylvanialaisseura lähtenyt tekemään mitään shokkivalintaa.

Patrick oli ison osan viime kaudesta poissa nivusvamman vuoksi ja NHL Draft Combinessa, siis varattavien pelaajien testi- ja haastattelutilaisuudessa, hän paljasti kärsineensä kauden aikana myös toisen nivusvamman, mikä vaati niin ikään leikkaushoitoa.

Tämän seurauksena Flyersin GM Ron Hextall päätti kutsua Combinen jälkeen Patrickin poikkeuksellisesti seuran lääkärintarkastukseen ja sen perusteella oranssipaidat uskalsivat varata nuoren kanadalaissentterin.

Ura Flyersissa ei ole kuitenkaan lähtenyt kovinkaan suotuisten tähtien alla käyntiin, sillä kesäkuun lopussa selvisi, että Patrick oli käynyt vatsalihasleikkauksessa kesäkuun 13. päivänä. Tämä tarkoitti 4-6 viikon poissaolojaksoa, ja koska toipuminen tapahtui annetun aikataulun sisällä, piti hänen tehdä ”harjoitusdebyyttinsä” uudessa seurassaan tänään.

Mutta mitäpä vielä – Philly.com tietää kertoa, että 18-vuotias hyökkääjä kärsii kasvoinfektiosta, mitä se ikinä sitten tarkoittaakaan.

Toimittajan sana:

Patrickin piti olla ensimmäistä kertaa mukana Flyersin harjoituksissa jo aiemmin tällä viikolla, mutta lopulta hänen osallistumistaan siirrettiin parilla päivällä eteenpäin, siis tähän päivään.

Nähtäväksi jää, että milloin hän tulee osallistumaan ensimmäisiin harjoituksiinsa uransa ensimmäisessä NHL-seurassaan ja jatkaako tämä valtava epäonni hänen seuraamistaan läpi uran.

Tällä hetkellä Philadelphian suunnalla mietitäänkin satavarmasti tuota samaista kysymystä ja samalla myös sitä, että tekikö seura oikean valinnan varatessaan Patrickin. Hänen pelitaitojaan ei pysty kiistämään kukaan, mutta mikäli vastoinkäymisten määrä vain jatkaa samaa reittiään, ei hänen lahjakkuudestaan ole iloa kenellekään.

Toisaalta samaan hengenvetoon on todettava, ettei Flyers yksinkertaisesti voinut ”skipata” Patrickia varaustilaisuudessa. Ainoa potentiaalinen kakkosvaraus hänen sijaan olisi ollut suomalaispuolustaja Miro Heiskanen, mutta oranssipaitojen tulevaisuus puolustuspään osalta on niin valoisa, ettei heillä ollut yksinkertaisesti minkäänlaista tarvetta yhdelle puolustajalupaukselle lisää.

Patrick allekirjoitti kolmivuotisen tulokassopimuksensa paikallista aikaa maanantaina ja yleisesti ottaen hänen läpimurtoaan välittömästi Flyers-miehistöön pidetään mahdollisena.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.