Arizona Coyotesin GM:nä toimiva John Chayka on tehnyt erinomaista työtä seuran toimistolla, sillä se on haalinut riveihinsä useita tulevaisuuden lupauksia.

Sen lisäksi Chayka vahvisti aavikkokaupungin kiekkoylpeyttä tämän kesän aikana muun muassa Derek Stepanilla, Antti Raannalla sekä Niklas Hjalmarssonilla.

Ensi kaudella Coyotesin paidassa saatetaan kuitenkin nähdä jopa yhdeksän alle 23-vuotiasta pelaajaa: Clayton Keller, Max Domi, Anthony Duclair, Dylan Strome, Jakob Chycrun, Christian Fischer, Lawson Crouse, Christian Dvorak sekä Brendan Perlini.

Lienee sanomattakin selvää, että tällainen joukko nuorukaisia NHL-tasolla on todellinen harvinaisuus. Seuran uusi omistaja Andrew Barroway on kuitenkin vankasti sitä mieltä, että nuoruus ei ole tekosyy menestyksettömyyteen.

– Mielestäni meillä on kaikista paras potentiaali, mutta nyt on aika lopettaa ne puheet ja nähdä heidän saavuttavan jotakin. Mielestäni he ovat valmiita. Pystyn ehdottomasti kertomaan, että he ovat todella innoissaan päästessään pelaamaan Rick Tocchetin (uuden päävalmentajan) alaisuudessa, Coyotesin omistaja kertoi NHL Tonightille.

– On vaikeaa voittaa Stanley Cupia jos et pääse playoffeihin. Meidän vain pitää päästä takaisin karkeloihin ja yritämme saavuttaa tämän jo tällä kaudella.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.