Moni on sitä mieltä, että kun Connor McDavid saapui joukkueen riveihin, alkoi siitä Edmonton Oilersin nousu kohti kärkeä. Osittain tämä onkin totta, mutta asiassa täytyy sukeltaa vieläkin syvemmälle, jos on uskominen entistä kovanyrkkiä, Georges Laraque’ta.

Hänen mukaansa McDavid ja kumppanit saivat kaukalossa paljon tilaa ja vapauksia, kiitos Oilersin kovanyrkkisten kavereiden. Hän näkeekin heidän kohdallaan vielä paljon arvoa, vaikka myös NHL on ajautumassa yhä enemmän ja enemmän siihen pisteeseen, että kovanyrkkejä ei enää arvosteta.

– Miksi luulette, että Connor McDavid teki viime kaudella 100 pistettä. Oletteko katsoneet, kuinka paljon hän saa kentällä tilaa? Tottakai peleissä tapahtuu ajoittain mitä sattuu, mutta useimmiten hän pysyi terveenä, koska joukkueessa oli jatkuvasti kovuutta kaukalossa, Laraque kertoi 630 CHED:n Bob Staufferille.

– Oilersilla oli kovuutta ja sellaisia kavereita, jotka auttoivat sen suhteen, että muut eivät uskaltaneet tehdä tähdille mitään. Kun joukkueet pelasivat Oilersia vastaan ja heitä vastaansa olivat esimerkiksi Darnell Nurse, Milan Lucic ja Patrick Maroon, eivät muut uskaltaneet ottaa nuorukaisia vastaan mitään vapauksia, sillä he olisivat joutuneet vastaamaan teoistaan.

Laraque ei kuitenkaan suoranaisesti puhunut pelkistä tappeluista, vaan puhtaasta kovuudesta ja ilkeydestä, mitä Oilersilla on riittämiin.

– Ja emme nyt puhu mistään tappeluista. Puhumme siitä, kuinka heidän läsnäolonsa estivät rottamaisia temppua, koska tässä vaiheessa se olisi tullut vielä heitä vastaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.