Pittsburgh Penguins menetti äskettäin valmennusryhmästään tärkeän palasen muualle, kun Arizona Coyotes palkkasi seuran apuvalmentajana toimineen Rick Tocchetin uudeksi pääluotsikseen.

Penguins ei kuitenkaan jäänyt laakereilleen makailemaan, sillä se paikkasi Tocchetin lähdön hetimiten Hockey Hall of Fameen valitulla ex-tähtihyökkääjällä, Mark Recchillä. Recchillä on myös pelaajauraltaan kokemusta Penguinsista.

Recchi toimi ennen apuvalmentajaksi pääsemistä seuran kehitysvalmentajana, yhteensä edellisen kolmen kauden ajan.

Penguins piti ratkaisustaan ilmeisesti niin paljon, että nyt se on palkannut penkkinsä taakse toisen pelaajalegendan, Sergei Goncharin.

Komean uran NHL:ssä pelannut Gonchar on niin ikään edustanut Penguinsiä myös pelaajana, vuosina 2005-2010. Kaiken lisäksi myös Gonchar on toiminut viimeiset kaksi kautta seuran kehitysvalmentajana. Hänen vastuualueensa oli organisaation nuoret puolustajat.

– Hän on ollut meille korvaamaton tekijä pudotuspelien aikana, etenki nuorten puolustajiemme suhteen, päävalmentaja Mike Sullivan kehui Penguinsin Twitter-tilin mukaan.

Gonchar on voittanut seuran kanssa kolme Stanley Cupin mestaruutta. Kertalleen pelaajana (2009) ja kahdesti valmentajana (2016, 2017).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.