Detroit Red Wingsin viime kausi oli lähes katastrofaalisen huono, minkä myötä sen 25 vuotta kestänyt pudotuspeliputki meni vihdoin poikki. Seuran kokoonpano oli hengetön, mutta tulevalla kaudella pelaajisto vaikuttaa paperilla vieläkin heikommalta.

Seuran GM:nä toimiva Ken Holland on jo vuosien ajan kieltäytynyt tekemästä seuralle jälleenrakennusta. Toki tällainen alkoi pienoiskoossa viime kauden aikana, mutta esimerkiksi 35-vuotiaan Trevor Daleyn kesän kolmivuotinen sopimus kertoi jälleen karua kieltä; Detroitissa ei haluta suorittaa totaalista jälleenrakennusta, vaikka sellaiselle olisi todella tarvetta.

Nyt Pohjois-Amerikasta on kantautunut huhu, että seuran riveissä viime kaudella pelannut, ja myöhemmin Florida Panthersiin kaupattu Thomas Vanek olisi kiinnostunut tekemään seuran kanssa uuden sopimuksen.

Vanek oli toki Red Wingsin viime kauden yksi valonpilkahduksista, mutta tästäkin huolimatta 33-vuotias hyökkääjä ei olisi välttämättä Red Wingsille juuri tällä hetkellä se oikea kaveri.

Tällä hetkellä toki vaikuttaa, että kiinnostus olisi enemmän yksipuolista. Huhut nimittäin kertovat, että juuri Vanek olisi osapuolista se henkilö, joka on halukas tekemään sopimuksen Red Wingsiin.

Asiasta kertoo Fansided-sivustolta löytyvä blogi, Octopus Thrower. Se myös muistuttaa, että Vanekin sopimus olisi hankala myös siltä osin, että Red Wingsin tarvitsee ensiksi tehdä jatkosopimus hyökkääjä Tomas Tatarin kanssa. Jos ja kun näin käy, ei Red Wingsin palkkakattoon jää juurikaan tilaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.