Välimieskäsittely saattaa olla NHL-pelaajan uran rankinta aikaa, sillä kyseessä on menettely, jossa päätä ei silitellä eikä armoa anneta.

Tähän edetään, jos seura ja rajoitettu vapaa agentti, joka on oikeutettu välimieskäsittelyyn, eivät pääse sopuun jatkosopimuksesta ajoissa. Asia etenee neutraalille välimieskäsittelijälle, joka määrittää osapuolten välisen sopimuksen.

Yksi tämän kesän välimieskäsittelyyn näillä näkymin päätyvistä pelaajista on Detroit Red Wingsin Tomas Tatar. Ongelmana on vain se, että hän ei missään nimessä halua päätyä neuvotteluissa tähän pisteeseen, sillä se saattaisi tarkoittaa hänen uransa päättymistä Detroitissa.

– Detroit tarjosi minulle sopimusta muutaman vaihtoehdon kera – vuoden, neljän ja jopa viiden vuoden pahveja. Me keskustelemme yhä pituudesta ja tottakai sopimuksen summasta. Me emme ole kuitenkaan edenneet mihinkään, eikä tässä ole enää tarpeeksi aikaa, Tatar kertoi Novy Casille.

Kyseessä on jenkkisivusto Kukla’s Kornerin vapaa käännös, sillä Novy Cas on slovakialainen julkaisu. Tatarin kommentit ovat kuitenkin julkaistu jo muun muassa Detroit Newsissä sekä The Athletic Detroitissa.

– Välimieskäsittely on viimeinen vaihtoehto. Minun pitää kirjoittaa itseni siitä ulos, sillä se on vain pakollinen sopimus. Jos en pääse sopuun Detroitin kanssa, minä menen oikeuteen ja he antavat minulle vuoden sopimuksen. Ja se tulee luultavasti olemaan viimeinen kauteni Detroitissa. Me näemme tulevien päivien ja viikkojen aikana, miten asiat tulevat etenemään.

Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland on myös kuullut Tatarin kommenteista, mutta häntä ei tuntunut asia juuri painavan.

– Minulla ei ole asiaan mitään muuta kommenttia, kuin että olen keskustellut Ritch Winterin (Tatarin agentti) kanssa lukemattomia kertoja. Jos Tats kokee näin, niin sitten Tats kokee näin, Holland kommentoi The Athletic Detroitille.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.