Arizona Coyotesin GM John Chayka kertoi tiistaina, että Coyotes on valinnut Rick Tocchetin päävalmentajakseen monivuotisella sopimuksella. Joukkue tiedotti asiasta virallisilla nettisivuillaan. Tocchet on organisaation 18. päävalmentaja.

Olemme onnellisia, kun saimme Rickin päävalmentajaksemme, Chayka kertoi NHL.com:lle.

– Rick on loistava valmentaja ja voittajatyyppi. Hän on voittanut Stanley Cupin Penguinsin riveissä pelaajana sekä kaksi kertaa valmentajana. Hän on kokenut, osaava ja mahtava johtaja ja kommunikoija. Hän on lisäksi entinen Coyotes-pelaaja ja apulaisvalmentaja. Olemme innoissamme saadessamme hänet takaisin organisaatioomme.

53-vuotias Tocchet liittyy Coyotesiin vietettyään viimeiset kolme kautta apulaisvalmentajana tuplamestaruuden voittaneessa Pittsburgh Penguinsissa. Tocchet liittyi Penguinsiin 25.6.2014 ja auttoi joukkueen tuplamestaruuteen ensimmäisen kerran sitten Detroit Red Wingsin vuosina 1997 ja 1998.

– Olen uskomattoman onnellinen palatessani Coyotesin organisaatioon, Tocchet kommentoi.

– Rakastin pelata ja valmentaa täällä ja olen aina pitänyt Arizonaa kotinani. Meillä on mahtava nuori ja lahjakas joukkue ja olen innoissani päästessäni johtamaan näitä pelaajia. Haluan kiittää Andy Barrowayta ja John Chaykaa tästä mahdollisuudesta. En malta odottaa aloittamista.

Ontariosta lähtöisin oleva Tocchet aloitti valmennusuransa apulaisvalmentajana Colorado Avalanchessa kausina 2002-04. Tocchet toimi Coyotesin apulaisvalmentajana kaudella 2005-06 ennen Tampa Bay Lightningiin siirtymistä, jossa oli päävalmentajana kaksi kautta vuosina 2008-10.

Entinen laitahyökkääjä pelasi 18 NHL-kautta pelaajaurallaan. Coyotesia hän edusti kolmen kauden ajan vuosina 1997-2000.

Nelinkertainen NHL All-Star-pelaaja voitti Stanley Cupin Penguinsin paidassa vuonna 1992. Tocchet keräsi urallaan 952 tehopistettä (440+512) ja 2972 jäähyminuuttia 1144 NHL-ottelussa.

Tocchet oli myös tuttu näky Kanadan maajoukkuepaidassa – suurimpina saavutuksinaan maailmanmestaruudet vuosina 1990 ja 1991.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.