Winnipegissä voitaneen yhdessä iloita tällä hetkellä siitä, että ”Ondrej Pavelecin aikakausi” on ohitse. Muutoin potentiaalisen Jets-nipun viimeisen lukon avaamiseen on löytynyt turhan monia avaimia, ja näin ollen pudotuspelit ovat jääneet aina haaveeksi.

Pavelecin tilalle ykkösmaalivahdin tontille hankittiin Steve Mason. Jos nuori ja lupaava Connor Hellebuyck jatkaa kehittymistään, on Jetsillä kasassa melkoisen kova maalivahtikaksikko.

Masonin viime kausi meni heikosti, mutta yhteensä Flyers-urallaan hänen torjuntaprosenttinsa tasakentällisin on kova 92.8, joka on kyseisellä ajanjaksolla yli 50 ottelua pelanneista vahdeista koko liigan kymmenenneksi kovin torjuntaprosentti.

Hellebuyckin tilastot ovat myös vahvoja, sillä hänen uransa torjuntaprosentti on 92.4 tasakentällisin pelatessa.

Voisiko Mason – Hellebuyck -kombo olla ainoa jäljellä oleva puuttuva palanen Jetsin menestykselle?

– Olen todella innoissani kuuluessani organisaatioon, joka on menossa oikeaan suuntaan, Mason kertoi sopimuksen tehtyään medialle.

– Uskon olevani se palanen, joka auttaa joukkueen töyssyn ylitse.

Jetsin on vielä hoidettava RFA-sopimus Hellebuyckin kanssa ja päätettävä, mitä tehdä Michael Hutchinsonin kanssa, jolla on vuosi sopimusta jäljellä.

Joka tapauksessa joukkueen maalivahtitilanne näyttää tällä hetkellä lupaavammalta kuin aikoihin. Uskomatonta, kuinka nopeasti tilanteet voivatkaan muuttua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.