Arizona Coyotes ilmoitti 23. kesäkuuta, että se on päästänyt pitkäaikaisen päävalmentajansa, Dave Tippettin, vapaille markkinoille, sillä mies sai kiltisti sanottuna kengän kuvan persuksiinsa.

Siitä lähtien Coyotes on etsinyt itselleen uutta pääkäskijää, joka saisi nuoren ja potentiaalisen ryhmän uudelle tasolle. Arizonassa ollaan vielä jälleenrakennusvaiheessa, mutta piakkoin seuralta on myös lupa alkaa odottamaan tulosta.

Nyt useiden lähteiden mukaan, muun muassa Sportsnetin Elliotte Friedmanin, Coyotes olisi löytänyt etsimänsä. Huhuihin ei ole vielä saatu vahvistusta, mutta niiden mukaan kojoottilauma olisi lähellä pestata Rick Tocchetin uudeksi päävalmentajakseen.

Pitkän pelaajauran NHL:ssä tehnyt Tocchet on toiminut aiemmin NHL:ssä muun muassa Tampa Bay Lightningin päävalmentajana, mutta viimeiset kolme vuotta hän on ollut Pittsburgh Penguinsin valmennustiimissä.

Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan onkin ylistänyt miehen tekemistä valmentajana, ja kuten monet varmasti tietävät, pidetään Sullivania tällä hetkellä NHL:n yhtenä parhaista valmentajista.

– Hän on mittaamattoman arvokas henkilö meidän tiimissämme. Minä nojaan häneen monessa asiassa ja hän ajattelee jääkiekosta loistavalla tavalla. Minä luulen, että hän on lajin oppipoika, sillä hänellä on loistava analyyttinen silmä, Sullivan on kertonut Tocchetista Pittsburgh Post-Gazetten mukaan.

– Hän tuo meille moneen asiaan paljon intohimoa. Meidän pelaajillamme on häntä kohtaan paljon arvostusta, eikä vain valmentajana, vaan miten hän käyttäytyy heitä kohtaan. Hän on yksi lajin todellisia sotureita. Eikä vain siksi, että hän oli pelaajana kovaotteinen, vaan hän pystyi myös tekemään maaleja ja pelaamaan huippujen kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.