Washington Capitals joutui aiemmin tällä viikolla luopumaan ruotsalaishyökkääjä Marcus Johanssonista, kiinnittääkseen häntä nuoremman maanmiehensä jatkosopimukseen.

Kyseessä on luonnollisesti 22-vuotias Andre Burakovsky, joka sai kouraansa ensimmäisen miljoonaluokan sopimustarjouksen. Hän tarttui siihen oitis ja allekirjoitti Capitalsin kanssa kahden vuoden ja yhteisarvoltaan 6 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Burakovsky on pelannut tähän mennessä NHL-urallaan 196 runkosarjaottelua, joissa hän on tehnyt pisteet 38+57=95.

Päättyneellä kaudella hän jäi hieman edellisen kauden pistesaldostaan, mutta toisaalta samaan aikaan hän myös pelasi vähemmän otteluita. Kokonaisuudessaan hänen ottelumäärä runkosarjassa oli 64 ja niissä hän merkkautti tehot 12+23=35.

Nyt solmittua sopimusta voidaan kutsua niin sanotuksi siltasopimukseksi. Se tarkoittaa käytännössä ottaen sitä, että osapuolet – ennen kaikkea Capitals – eivät sitoudu vielä tässä vaiheessa toisiinsa liian pitkäksi aikaa.

Washingtonissa halutaan siis satavarmasti nähdä ennen pidemmän sopimuksen solmimista, että millainen pelaaja Burakovskysta lopulta kehittyy; jääkö ruotsalaispeluri 30-40 tehopisteen kaveriksi vai kehittyykö hänestä kenties 50+ tehopisteen kaveri.

Edellä mainitusta tullaan saamaan ensimmäiset merkit jo tulevan kauden aikana, sillä Johanssonin lähdön jälkeen Burakovskyn rooli tulee kasvamaan aiemmasta.

Capitalsilla on Burakovskyn sopimuksen jälkeen palkkakattonsa alla tilaa hieman vajaat 5,6 miljoonaa dollaria. Sen pitäisi riittää kakkosvahti Philipp Grubauerin ja viiden muun rosteripelaajan kiinnittämiseen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.