New York Rangers on nuorentunut kesän aikana merkittävästi, kun muun muassa Dan Girardi, Derek Stepan ja Antti Raanta ovat vaihtaneet maisemaa.

Etenkin joukkueen hyökkäyspää on varsin nuori, sillä joukkueesta löytyi vielä ennen tätä iltaa yhteensä kaksi yli 30-vuotiasta hyökkääjää.

Ei siis ollut mikään ihme, että Rangersin johtoporras halusi tuoda kokemusta joukkueen nuorten hyökkääjien rinnalle ja niinpä se kiinnitti riveihinsä 30-vuotiaan David Desharnaisin, joka lienee enemmän tai vähemmän suora korvaaja laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin päätyneelle Oscar Lindbergille.

Desharnais on 453 NHL:n runkosarjaottelun konkari ja pelaamissaan otteluissa hän on tehnyt tehopisteet 81+173=254. Lisäksi hänen tilillään on 51 pudotuspeliottelua, pistein 4+13=17.

Kokenut kanadalaishyökkääjä oli vielä ennen viime helmikuuta pelannut koko NHL-uransa ajan Montreal Canadiensissa, kunnes hänet kaupattiin pelaajasiirtojen takarajalla Edmonton Oilersiin.

Siirto teki hyvää Desharnaisille, sillä hänen roolinsa Montrealissa oli pienentynyt ja sen myötä myös pistetehtailu hiljentynyt. Edmontonissa hän istui välittömästi muottiin, ja vaikka hän ei tehnykään mitään järisyttävää pistemäärää, oli hän etenkin pudotuspeleissä arvokas pelaaja albertalaisseuralle.

Desharnais on vain 170-senttinen pelaaja ja hänet on aina asetettu kysymysmerkkien alle juuri kokonsa vuoksi. Sama tapahtui hänen siirtyessään Edmontoniin, sillä useat eri asiantuntijat totesivat, ettei hän tule pärjäämään fyysisessä Läntisessä konferenssissa. Hän kuitenkin näytti – jälleen kerran – epäilijöilleen näkymätöntä keskisormea.

NHL:n osalta varaamaton Desharnais allekirjoitti New York Rangersin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan miljoona dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.