Florida Panthersin GM:nä toimiva Dale Tallon oli Yhdysvaltain maajoukkueen johtoryhmässä kevään MM-kisoissa ja hän joutui todistaa aitiopaikalta Harri Säterin erinomaisuutta.

Yksi vapaiden pelaajamarkkinoiden suurimmista yllätyksistä nähtiinkin, ainakin suomalaisittain, kun Panthers tiedotti tehneensä Säterin kanssa pelaajasopimuksen.

Tallon kuitenkin tiesi tismalleen, mitä hän hankinnallaan sai, sillä Tappara-kasvatin nollapeli MM-kisojen puolivälieräottelussa, juuri Yhdysvaltoja vastaan, sai hänet vakuuttuneeksi.

– Hän nollasi TEAM USA:n puolivälierissä ja hän seisoi (ottelussa) päällään. Me pidimme hänen pelaamisestaan, Panthers-pomo paljasti floridalaisseuran järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Säteri on lähtökohtaisesti Panthersin kolmos- tai nelosvahti, sillä NHL:n puolella pelaavat Roberto Luongo ja James Reimer ovat tällä hetkellä selkeästi edellä ja AHL:ssä hänen kanssaan peliajasta kamppailee puolestaan maalivahtilupaus Samuel Montembault.

– Me haluamme, että Montembaultilla on mentori ja lisäksi haluamme meillä olevan enemmän suojaa farmin puolella.

Lähtökohtaisesti vaikuttaisi kuitenkin siltä, että edellä mainitusta kaksikosta Säteri on nokkimisjärjestyksessä edellä ja Tallon ”varoitteleekin” suomalaista melkoisesta vastuusta.

– Kolmas maalivahti on hyvin tärkeä, sillä hän tuo syvyyttä organisaatioon. Usein kolmosvahti pääseekin pelaamaan todella tärkeitä pelejä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.