Kun Boston Bruins aikanaan kauppasi ongelmalapsena pitämänsä Tyler Seguinin Dallas Starsiin, nopeasti selvisi, miten typerän vaihtokaupan seura oli tehnyt.

Bruins luopui kanadalaissentteristään työsulkukauden 2012-13 jälkeen. Se sai vastineena Seguinista ruotsalaishyökkääjä Loui Erikssonin sekä lupaukset Joe Morrowin, Reilly Smithin ja Matt Fraserin.

Nyt näistä edellä mainituista nimistä ketään ei ole enää jäljellä. Eriksson lähti tasan vuosi sitten vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Vancouver Canucksiin, nykyisin Vegasissa pelaava Smith päätyi kaudeksi 2015-16 Florida Panthersiin, Morrow ei saanut tänä kesänä enää jatkosopimusta Bruinsiin ja Fraser vietti viime kauden Euroopassa.

Tietyllä tapaa viimeinen kaupasta jäljellä ollut pelaaja, siis Bruinsin näkökulmasta, oli Jimmy Hayes, joka pari vuotta sitten siirtyi Florida Panthersista – vaihdossa edellä mainittuun Smithiin – Bruins-paitaan.

Perjantain tapahtumien myötä myöskään Hayes ei ole enää Bostonissa. Bruins nimittäin asetti hänet waiver-listalle, tarkoituksenaan ostaa hänen sopimus ulos, ja mikäli yksikään seura ei tartu häneen kiinni, ulososto tulee myös tapahtumaan.

Siinä siis, missä Seguin loistaa NHL-jäillä Starsin paidassa, ja tulee mitä todennäköisimmin vasta 25-vuotiaana pelaajana tekemään näin vielä vuosien ajan, Bruinsilla ei ole enää käsissään mitään korvausta hänelle. Eikä ole itse myöskään itse rikoksentekijää, Peter Chiarellia, joka toimii nykyisin Edmonton Oilersin GM:nä.

Sen jälkeen, kun Seguin siirtyi Dallasiin, on hän pelannut NHL:ssä 305 runkosarjaottelua ja hurjastellut niissä tehopisteet 133+173=306. Toisin sanoen hän on pelannut yli piste per peli -keskiarvolla, joten ei ole ihme, että tätä vaihtokauppaa pidetään yhtenä NHL:n historian typerimmistä, jollei jopa typerimpänä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.