Tampa Bay Lightning on tehnyt todellisen huippukiinnityksen, mitä tulee voittamisen kulttuuriin ja pelaajaan, joka kykenee ratkaista isoja pelejä.

Kyse on luonnollisesti kokeneesta Chris Kunitzista, joka on voittanut NHL-urallaan jo huimat neljä Stanley Cupia. Ensimmäisen hän voitti vuonna 2007 Anaheim Ducksissa ja kolme viimeisintä Pittsburgh Penguinsissa.

Seuraavaksi hän lähtee tavoittelemaan samanlaista menestystä Tampa Bay Lightningiin. Penguins nimittäin päästi hänet odotetusti vapaille pelaajamarkkinoille ja floridalaisseura kiinnitti Kunitzin yksivuotisella sopimuksella, joka on arvoltaan 2 miljoonaa dollaria.

37-vuotias Kunitz pelasi viime kaudella Penguins-paidassa 71 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 9+20=29. Pudotuspeleissä hänet nähtiin puolestaan 20 kertaa, upein tehoin 2+9=11.

Kaikki ne voitetut Stanley Cupit vaativat tietenkin oikeanlaista ajoitusta, mitä tulee seuravalintaan, mutta samalla myös uskomatonta taitoa loistaa kovimmassa mahdollisessa paikassa. Tätä taitoa Kunitz on osoittanut läpi uransa ja esimerkiksi päättyneen kauden Stanley Cup -finaaleissa hän teki kuuteen otteluun huikeasti tehot 0+6.

Ylipäätään Kunitzin kohdalla pelataan todella kokeneesta pelaajasta, sillä hänellä on vyöllään NHL:ssä 884 runkosarjaottelua, tehoin 250+330=580 ja 161 pudotuspeliottelua pistein 27+65=92.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.