New York Rangersin kaksi edellistä kakkosvahtia, Cam Talbot ja Antti Raanta, ovat nousseet tosissaan haastamaan Henrik Lundqvistin valta-aseman Manhattanilla.

Talbot torjui seuran maalilla kausien 2013-15 aikana yhteensä 57 runkosarjaottelussa ja hänen torjuntatilastonsa olivat erinomaiset 93,10/2.00. Otteidensa myötä Edmonton Oilers kiinnostui kanadalaisvahdista ja nykyisin hän loistaa albertalaisseuran ykkösvahtina.

Samanlaista tarinaa itselleen toivoo satavarmasti myös Raanta. Hänet nimittäin kaupattiin viikko sitten Arizona Coyotesiin, jossa hän saa saumansa ykkösvahtina.

Vaan mitä tekee Rangers? Tuodaanko Lundqvistille jälleen selkeästi kokemattomampi haastaja, joka ei ole vielä pelannut NHL-urallaan ykkösvahtina? Mitä ilmeisimmin ei, sillä Newsday raportoi Rangersin olevan neuvotteluissa Winnipeg Jetsissä viime kaudella kiekkoja pysäyttäneestä kokeneesta Ondrej Pavelecista.

Pavelec, jonka rahakas sopimus päättyy tähän kesään, ajautui kanadalaisseurassa pahasti sivuraiteille ja esimerkiksi päättyneellä kaudella hän pelasi NHL:ssä vain kahdeksan ottelua. Näissä 29-vuotiaan tshekkivahdin torjuntatilastot olivat vaatimattomat 88,80/3.55.

Newsday yritti saada Rangersin vahvistamaan asian, mutta tilannetta ei suostuttu kommentoimaan seuran sisältä. Pavelecin agenttina toimiva Allan Walsh oli puolestaan tavoittamattomissa.

Asiat ovat siis muuttuneet 29-vuotiaan tshekkivahdin kohdalla melkoisesti sitten sen ajan, kun Atlanta Thrashers päätti syrjäyttää Kari Lehtosen Pavelecilla.

Pavelec on edustanut koko NHL-uransa ajan yhtä ja samaa seuraa, Atlanta Thrashersia/Winnipeg Jetsiä, pelaten siellä 379 runkosarjaottelussa tilastoin 90,70/2.87. Ensi kauden osalta edessä on kuitenkin satavarmasti maisemanvaihto ja näillä näkymin siis New Yorkiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.