Los Angeles Kings teki ennen viime kauden alkua rajun ratkaisun, kun se vei veteraanihyökkääjä Dustin Brownilta kapteenin roolin, vaikka mies ei lähtenyt seurasta mihinkään.

Brown kuittasi tämän pisteiden valossa parhaalla kaudellaan vuosikausiin, kun hän iski 80 runkosarjaotteluun 14 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Nyt Brownin kohtalona saattaa kuitenkin olla vaihtokaupan uhriksi joutuminen, sillä Sportsnetin Elliotte Friedmanilla oli jälleen kerrottavaa: hän oli nimittäin nähnyt seurojen GM:t, Pierre Dorionin ja Rob Blaken, keskustelevan pitkään viime viikonlopun varaustilaisuudessa.

– Ottawan GM Pierre Dorionilla oli pitkä keskustelu Los Angelesin vastaavan, Rob Blaken, kanssa varaustilaisuuden viimeisillä kierroksilla. On olemassa yksi liike, joka kävisi molemmille osapuolille järkeen: Dustin Brown Dion Phaneufiin, Friedman kirjoitti Sportsnetin sivuilla.

Molempien miesten sopimuksessa on muokattu kauppaamisen estävä pykälä. Phaneuf saa toimittaa seuralle 12 joukkueen listan, minne hän olisi halukas lähtemään, kun taasen Brownin vastaava on kahdeksan joukkueen lista.

– Molemmilla on sama raha jäljellä, 25,5 miljoonaa dollaria. Brownin cap hit on alhaisempi (5,875 miljoonaa dollaria Phaneufin 7 miljoonaa dollaria vastaan), mutta hänen sopimustaan on jäljellä vielä viisi vuotta, kun taasen Phaneufilla on neljä. Senatorsin puolustaja voisi mennä Los Angelesiin, mutta en ole varma salliiko Brownin lista hänen menevän Kanadan pääkaupunkiin.