Florida Panthers julkaisi pelaajalistansa nuorten pelaajien kehitysleirille ja se sisältää suomalaisittain paljon mielenkiintoisia nimiä.

Floridalaislehti SunSentinel julkaisi listan leirille osallistuvista pelaajista ja mukana suomalaisista ovat Henrik Borgström, Juho Lammikko, seuran tuore hankinta Henrik Haapala sekä viikonloppuna seuran varaamat Sebastian Repo ja Aleksi Heponiemi.

Leirillä lupaukset on jaettu kahteen joukkueeseen, punaiseen ja siniseen. Punaisessa joukkueessa pelaavat Haapala, Lammikko ja Repo, jotka ovat kaikki hyökkääjiä, kun taas sinisestä joukkueesta löytyvät Borgström sekä puolustaja Heponiemi.

Kyseisestä viisikosta kaikkein lähimpänä jopa NHL-paikkaa ovat Borgström ja Haapala.

Heistä Borgström pelasi uskomattoman tulokaskauden Yhdysvaltain yliopistosarjassa, edustaen Denverin yliopistoa. Hän johdatti seuransa yliopistomestariksi ja tuli valituksi sekä sarjan toiseen tähdistökentälliseen että vuoden tulokkaaksi.

Kokonaisuudessaan 19-vuotias isokokoinen suomalaissentteri pelasi Denverin paidassa 37 runkosarjaottelua ja teki niissä pisteet 22+21=43, tehotilaston ollessa +23. Hänet nostettiin Pohjois-Amerikassa päättyneen kauden aikana useampaan otteeseen jalustalle ja puhuttiin jopa NHL-valmiina pelaajana.

Borgström varattiin NHL:ään vuoden 2016 varaustilaisuudessa, monien yllätykseksi ensimmäisen kierroksen 23. numerolla. Hän oli ollut varauskelpoinen jo vuotta aiemmin, mutta tuolloin hänet ohitettiin NHL Draftissa täysin.

23-vuotias Haapala puolestaan tulee Floridaan varaamattomana pelaajana. Hänellä on Liiga-kaukaloissa takanaan upea kausi, jonka aikana hän teki 51 runkosarjaotteluun tehot 15+45=60, voitti sarjan pistepörssin ja juhli Suomen mestaruutta.

Haapala on myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2014.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.