Kaksi vuotta sitten Calgary Flamesin GM Brad Treliving hankki tähtipuolustaja Dougie Hamiltonin varaustilaisuuden aikana. Lauantaina hän toisti tempun, mutta tällä kertaa hankinnan kohteena oli New York Islandersin Travis Hamonic.

Nämä kaksi liikettä ovat tehneet Flamesin puolustusosastosta erittäin vakuuttavan läntisessä konferenssissa. Erityisesti top-4-puolustus vetää vertoja jopa Nashville Predatorsin vastaavaan, johon lukeutuvat Ryan Ellis, P.K. Subban, Roman Josi ja Mattias Ekholm.

Hamonicista maksettiin kovaa hintaa – 1. ja 2. kierroksen varausvuorot vuoden 2018 varaustilaisuuteen sekä toisen kierroksen varausvuoro joko vuoden 2019 tai 2020 varaustilaisuuteen.

Se ei kuitenkaan harmita Trelivingiä, joka kokee Hamonicin ja hieman aiemmin hankitun Mike Smithin avaavan ”win now”-ikkunan Flamesille.

– Sinun täytyy antaa saadaksesi, kommentoi Treliving Hamonic-kauppaa.

Flamesin top-4-puolustajien sopimukset ovat voimassa vähintään vuoteen 2020 asti, joka oli Trelivingin mukaan yksi tärkeimmistä syistä Hamonicin hankkimiseen.

Treliving ylisti Mark Giordanon, Hamiltonin sekä T.J. Brodien kiekonliikuttamistaitoja – kolmikko teki viime kaudella yhteensä 31 maalia ja 125 tehopistettä. Hamonic tuo puolustukseen kovuutta ja monipuolisuutta.

– Hän täyttää paljon tarpeitamme, Treliving kertoi.

Hamonic kärsi viime kaudella loukkaantumista ja pelasi sen takia vain 49 ottelua. Hamonicin pelitapa huomioiden loukkaantumisriski on suurempi, mutta Flamesilla ei kanna huolta sen suhteen.

Flamesilla omistaa myös hyviä nuoria puolustajalupauksia, kuten 20-vuotiaan Oliver Kylingtonin sekä tämän vuoden varaustilaisuuden 1. kierroksella varatun suomalaispakki Juuso Välimäen.

– Lupaavia junioreita on tulossa, Treliving sanoi.

– Tämä (Hamonic-kauppa) antaa heidän kehittyä omassa tahdissaan, mutta sinulla ei koskaan voi olla liikaa huippupuolustajia.

Aiheesta kirjoitti Yahoo! Sports.