Buffalo Sabresin GM Jason Botterill ei ole luovuttanut yrittämästä tehdä sopimusta maalivahtilupaus Cal Petersenin kanssa, mutta tilanne näyttää vahvasti siltä, että hänen uransa jatkuu jossain muualla.

– Olen pettynyt, mutta jatkamme eteenpäin, Botterill kommentoi perjantaina Chicagossa ennen NHL:n varaustilaisuuden alkamista.

Petersen on Buffalo Sabresin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2013. Hän on pelannut viimeisen kolmen kauden ajan NCAA:ssa Notre Damen yliopiston joukkueessa. Viime kauden päätteeksi hän päätti olla jatkamatta yliopistossa ja pyrkiä NHL:ään.

Iowasta lähtöisin oleva Petersen oli yksi viidestä finalistista Mike Richter Awardin, yliopistokiekon parhaan maalivahdin palkinnon, voittajaksi.

Sabres odotti Petersenin tulevan taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta farmissa Rochester Americansin riveissä tulevalla kaudella.

NHL:n osalta Sabresin maalivahtitilanne on selkeä – Robin Lehner tulee jatkamaan ykkösmaalivahtina ja Linus Ullmark hoitaa varamaalivahdin tonttia.

Sabres varmisti Ullmarkin pysymisen organisaatiossa tehdessään sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa, jossa se lähetti kuudennen kierroksen varausvuoron ehdolla, että Golden Knights valitsee Ullmarkin sijaan hyökkääjä William Carrierin.

Aiheesta kertoi Sports Illustrated.