Arizona Coyotes, joka on ollut tällä viikolla lähinnä vain negatiivisessa mielessä otsikoissa, kiitos päävalmentaja Dave Tippettin eron ja Shane Doanin kohtelun, teki kovan peliliikkeen pelaajamarkkinoilla.

Coyotes solmi vaihtokaupan Chicago Blackhawksin kanssa, hankkien riveihinsä ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarssonin, joka herätti viime viikkoina kovasti kiinnostusta monissa NHL-seuroissa.

Kaupassa Chicagoon matkaavat 24-vuotias puolustaja Connor Murphy sekä vajaat 30 NHL-ottelua toistaiseksi pelannut 22-vuotias Laurent Dauphin, joka on pelipaikaltaan hyökkääjä.

Aavikolle matkaava Hjalmarsson nousi siirtohuhujen kohteeksi parin viime viikon aikana, vain ja ainoastaan jo vuosia jatkuneiden Blackhawksin palkkakatto-ongelmien vuoksi. Huhuissa pyörivät myös Corey Crawfordin sekä Brent Seabrookin nimet, mutta heidän sopimukset olivat liian haastavia kaupattaviksi eteenpäin.

Hjalmarsson on 30-vuotias peluri, joka on edustanut koko NHL-uransa ajan, alkaen kaudesta 2007-08, Blackhawksia.

Hän on voittanut seurassa kolme Stanley Cupia, pelannut 624 runkosarjaottelua tehoin 23+120=143 ja 128 pudotuspeliottelua tehden niissä 28 pistettä. Ruotsalaispelurilla on vuoteen 2019 saakka ulottuva sopimus ja hänen vuosipalkka on 4,1 miljoonaa dollaria.

Toiseen suuntaan matkaavista pelaajista kaiken keskiössä on Murphy. Nuori puolustaja on kolmen viime kauden aikana vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Coyotesin kärkipuolustajista ja alkanut hiljalleen lunastaa niitä odotuksia, jotka aavikolla hänen ympärilleen ladattiin, kun seura varasi hänet vuoden 2011 NHL Draftin avauskierroksella.

Murphy on pelannut toistaiseksi NHL:ssä 258 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 13+36=49.

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.