NHL:n kykyjenetsijät ovat antaneet vahvoja kommentteja koskien suomalaispuolustaja Miro Heiskasen tulevaa varausta ajatellen.

Heiskasta on huhuiltu joissakin spekulaatioissa jopa kolmosvaraukseksi saakka, mutta hän tulee kamppailemaan tittelistä ainakin Cale Makarin kanssa. Kummallekin nuorukaiselle on omat puolestapuhujansa, mutta kykyjenetsijöiden antamat arviot Heiskasesta ovat auttamatta todella komeaa luettavaa.

– 17-vuotiaana hän on pelannut jo 35-vuotiaita pelaajia vastaan, jotka ovat pelanneet ammatikseen jo 20 vuotta, joten se antaa hänelle etua. Sinä et pelaa Liigassa, jos et ole tarpeeksi hyvä, ja hän on oli siellä uskomaton. Hän on todella hyvä luistelija, sekä etu- että takaperin. Hänen peliälynsä on loistava, hän on iso ja vahva ja aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hän pystyy laukomaan ja hän on erittäin hyvä pelinrakentaja, eräs skoutti on kertonut NHL.com:lle.

Eräs kykyjenetsijä laittaisi Heiskasen Makarin ohi ainoastaan hänen kokemuksensa vuoksi. Heiskanen pelasi viime kaudella Helsingin IFK:n riveissä komeita minuutteja.

– He ovat molemmat loistavia luistelijoita ja he pystyvät luomaan asioita hyökkäyspäässä. Puolustuksen kannalta Heiskanen on kokeneempi, sillä hän on pelannut isoja minuutteja viime kaudella, joten hänen kokonaisvaltainen kehittyminen laittaa hänet minun listallani Makarin ohi, kykyjenetsijä tokaisi NHL:n verkkosivuilla.

Kenties kaikista komein arvio tuli kuitenkin loppuun, kun eräs kykyjenetsijä vertasi häntä NHL-legendaan.

– Heiskanen on minun listallani numero 1. Hän Scott Niedermeyerin kaltainen, kerran sukupolvessa -kaveri. Peli on hänelle helppoa, kolmas kertoi.