Kovinkaan moni ei ole lähtenyt kritisoimaan julkisesti sitä laajennusdraftin nurjaa puolta: jokainen seura tulee menettämään pelaajan, tavalla tai toisella.

Vain harva NHL-seura saa tällä hetkellä valmistautua maltillisin mielin tulevaan laajennusdraftiin. Valtaosalla seuroista on nimittäin liikaa erinomaisia pelaajia suojattavaksi asti ja se vaatii toimenpiteitä.

Käytännössä ottaen tilanne onkin tämä: joko otat riskin pelaajan menettämisestä ilmaiseksi Vegasiin tai vaihtoehtoisesti suunnittelet vaihtokaupan suoraan Golden Knightsin tai jonkin muun seuran kanssa.

Aina on toki mahdollisuus ”lahjoa” NHL:n uusi tulokas varausvuoroilla ja siten ikään kuin hankkia ylimääräisiä suojauksia, mutta se on taas yksi palanen pois seuran tulevaisuudesta.

”Ei kovinkaan hauska prosessi”

Kuten todettua, moni ei ole lähtenyt ottamaan kantaa siihen laajennusdraftin väistämättä aiheuttamaan varjopuoleen, koska se on fakta, jota ei voi väistellä. Nyt kuitenkin Philadelphia Flyersin GM Ron Hextall avautui asiasta The Morning Callille ja kommentoi tilannetta omasta näkökulmastaan.

– Me tulemme menettämään hyvän pelaajan. Se on realiteetti. Se ei tule vammauttamaan meitä, mutta eihän sitä nyt välttämättä haluaisi menettää pelaajaa. Mutta sitä laajennusdraft on – tulet menettämään hyvän pelaajan tavalla tai toisella.

– Normaalisti sitä treidaa yhden pelaajan, mutta nyt jätät monta pelaajaa suojaamatta. Tämä on uniikki, mutta ei kovinkaan hauska prosessi.

Ennen kaikkea laajennusdraft, yhdistettynä moniin muihin seikkoihin, aiheuttaa epävarmuutta seuroissa ja GM:issä; edes se, että tilanteeseen on ollut aikaa valmistautua jo kuukausien ajan, ei tee asiaa yhtään sen helpommaksi.

– Asiat, joita ihmettelet tai murehdit, liittyvät siihen, ettet tiedä minkä pelaajan menetät ja mikä on ensi kauden palkkakatto. Tämä siis aiheuttaa jokaiselle erilaisia ongelmia.

– Tavallaan tämä prosessi jämähdyttää kaikein paikoilleen. Jokainen GM haluaa tietää tarkalleen, että mitä pelaajia hänellä tulee olemaan käytössä ja minkälaisia pelaajia vapailta pelaajamarkkinoilta haetaan.