Ottawa Senators ja joukkueen varakapteenina viimeisten viiden kauden ajan toimineen Chris Neilin tiet eroavat ensi kaudeksi.

Tällä viikolla 38 vuotta täyttävä Neil uskoo, että hänellä on edelleen paljon annettavaa NHL:ssä. Jatkossa hänen yllään on kuitenkin – ensimmäistä kertaa urallaan – jonkin muun kuin Ottawa Senatorsin pelipaita.

Kaudesta 2001-02 alkaen Senatorsia edustaneelle Neilille ei olisi yksinkertaisesti ollut enää tarjolla riittävää roolia Ottawassa, joten niinpä osapuolet päättivät lähteä yhteistuumin eri suuntiin.

– Heillä oli tapaaminen hänen kanssaan ja he totesivat hänelle ”Me emme usko sinun olevan onnellinen tarjoamamme roolin suhteen”. Tähän Neal oli vastannut ”Minä luulen myös niin ja luulen, etten kestäisi vuotta sellaisessa roolissa”, Neilin agenttina toimiva Todd Reynolds kertoo Postmedialle.

– He sopivat yhteistuumin lähtevänsä eri suuntiin ja katsotaan, josko jotain parempaa olisi tarjolla, kuin kahdeksan, yhdeksän tai kymmenen minuutin mahdollinen peliaika illassa. Hän haluaa edelleen pelata ja uskoo edelleen pystyvänsä olemaan avuksi kaukalossa. Hän siis haluaa yrittää pelata vielä vuoden verran.

”Seikkailu, jotain uutta ja jännittävää”

Neil ja hänen vaimonsa Caitlin ovat ”ottawalaistuneet” voimakkaasti, mutta koska Neil ei ollut vielä valmis lopettamaan, on hänen katseltava muualle. Mitä todennäköisimmin paluu Ottawaan odottaa sitten pelaajauran jälkeen.

– Hän voisi tehdä ”shawnthorntonit” ja pelata joitain minuutteja siellä täällä, mutta nähdäkseni hän on ennemmin halukas lopettamaan kuin pelaamaan sellaisessa roolissa.

– Jos joku sanoo ”Chris, me haluamme sinut vuodeksi, tässä on roolisi – ole hyvä ja mene taistelemaan paikasta ja sekoittamaan soppaa”, hän ja Cait olisivat valmiita muuttamaan. Kyseessä olisi varmasti seikkailu, jotain uutta ja jännittävää, minkä jälkeen he palaisivat takaisin Ottawaan.

Tällä hetkellä NHL-piireissä pidetäänkin lähes satavarmana, että Senators-paidassa 1 026 runkosarjaottelua pelanneelle, niissä 250 tehopistettä tehneelle ja 2 522 jäähyminuuttia ottaneelle Neilille löytyy vielä ottaja, nimenomaan yksivuotisella sopimuksella.