Los Angeles Kings on tehnyt joukkueen ehdottomiin avainhyökkääjiin kuuluvan Tyler Toffolin kanssa rahakkaan jatkosopimuksen.

Toffolin sopimus oli katkolla tänä kesänä, joten Kingsin uudeksi GM:ksi runkosarjan jälkeen nimitetyllä puolustajalegenda Rob Blakella oli heti iso tehtävä edessään.

Viime kaudella 63 runkosarjaotteluun tehot 16+18=34 iskeneen 25-vuotiaan kanadalaislaiturin sopimustilanne olikin Blaken prioriteettilistalla ykkösenä, joten kyseessä oli eittämättä elintärkeä kiinnitys koko Kings-organisaatiolle.

Nyt solmitun sopimuksen arvo on tarkalleen ottaen 13,8 miljoonaa dollaria ja sen pituus on kolme vuotta. Näin ollen Toffolin vuositulot ovat tulevasta kaudesta alkaen 4,6 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa 1,35 miljoonan dollarin vuosittaista palkankorotusta.

Toffoli on ollut siitä lähtien, kun hän nousi työsulkukaudella 2012-13 Kingsin kokoonpanoon, yksi joukkueen tasaisimmista pelaajista. Toki viime kausi oli hienoinen pettymys, sillä kaudella 2015-16 hänen pistesaldonsa runkosarjan päätteeksi oli 31+27=58, mutta sitä selitti osaltaan loukkaantumisten aiheuttama alhaisempi ottelumäärä.

Kingsin oma toisen kierroksen varaus, vuodelta 2010, olisi voinut halutessaan saada pidemmänkin sopimuksen, mutta kalifornialaisseuran tilanne palkkakaton kanssa ei ole tällä hetkellä kovinkaan helppo. Osittain tästä syystä nyt solmittu jatkosopimus on siis vain kolmivuotinen.

Toffoli on toistaiseksi pelannut NHL-urallaan 293 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 84+91=175. 43 pudotuspeliottelusta hänen saldonsa on puolestaan 9+12=21 ja nuoren kanadalaisen palkintokaappia komistaa Stanley Cup -sormus keväältä 2014.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.