NHL:llä on ollut viime vuosina pahoja vaikeuksia pelaajien aivotärähdysten suhteen, minkä vuoksi liigaa vastaan on nostettukin kanteita entisten pelaajien toimesta.

Se on myös reagoinut NHL:n johdon tekemään suuria ratkaisuita. Esimerkiksi tällä hetkellä, jos pelaajalla koetaan olevan aivotärähdys, vetää neutraali tarkkailija hänet pelistä sivuun tarkempiin tutkimuksiin.

Toki tämäkään systeemi ei ole täysin aukoton, mistä hyvän esimerkin antaa Sidney Crosbyn tapaus Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välisessä ottelusarjassa. Osittain positiivista on kuitenkin se, että nyt NHL:llä on edes käsissään systeemi, jota parantelemalla pelaajien terveys menee mahdollisesti yhä parempaan suuntaan.

”Pyörittäkää päätänne”

NHL:n taistelu aivotärähdyksiä kohtaan on myös siitä kohdin tärkeä, että jääkiekko sen huipputasolla on mennyt temmoltaan rutkasti eteenpäin.

Pelaajat ovat vahvempia ja nopeampia, mikä ei olekaan aina se kaikista parhain kombinaatio. Nimittäin törmäyksiä sattuu, eikä aivotärähdyksiltä ole voitu välttyä. Siksi pelaajien turvallisuus on nostettava yhä paremmin jalustalle.

Calgary Flamesin jääkiekko-operaatioiden puheenjohtaja Brian Burke antoi kuitenkin jääkiekon aivotärähdyksistä oman mielipiteensä, eikä hän edes yrittänyt luoda keskusteluun millään tavalla positiivista ilmettä.

– Meillä on mielikuva siitä, että aiomme päästä aivotärähdyksistä eroon jääkiekkossa. Minä sanon taas ihmisille, että pyörittäkää päätänne. Tämä on täyskontaktilaji ja jos haluat pelata tällaista, sinulla on hyvä mahdollisuus loukkaantua vakavasti. Jos et halua aivotärähdyksiä, ala uimariksi, Burke kertoi Canadian Pressille.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.