Toissa yönä kiekkomaailma kohahti, kun Pittsburgh Penguinsin supertähti Sidney Crosby koki (jälleen kerran) kovia. Tällä kertaa mies rysähti voimalla suoraan laitaa vasten pää edellä.

Kohu aiheutui lopulta siitä syystä, että häntä ei vedetty kesken ottelun sivuun mahdollisen aivotärähdyksen vuoksi. NHL:llä on ollut tällä kaudella käytössään neutraalit aivotärähdysten tarkkailijat, juuri siitä syystä, että pelaajia ei pakoteta pelaamaan vamman kanssa.

Crosbyn kohdalla ei kuitenkaan toimittu näin, vaikka aihetta olisikin ollut. Hän nimittäin kärsi aivotärähdyksen jo samaisen sarjan aikana, joten jo pelkkä maalaisjärki olisi vetänyt miehen tutkittavaksi.

Nyt on selvinnyt, että Crosby tutkittiin ensimmäisellä erätauolla kyllä lääkärin toimesta, mutta ainoastaan siitä syystä, että hänen ei olisi tarvinnut mennä varsinaisiin tutkimuksiin, toisin sanoen NHL:n aivotärähdys protokollaan.

Hänet tutkinut lääkäri oli nimittäin sitä mieltä, että tämä ei ollut Crosbyn kohdalla tarpeellinen toimenpide. Ja tarkennuksena vielä; kyseinen lääkäri ei ollut NHL:n palkkaama neutraali aivotärähdysten tarkkailija.

Naurettavuuden huippu

Vaikka Crosby satutti itsensä toissa yönä, kävi keskustelu todella kuumana vielä eilen aina Pohjois-Amerikassa saakka. Jopa NHL:n varakomissaari Bill Daly joutui puuttumaan asiaan, ja tämähän sai monet fanit raivonpartaalle.

NHL on nimittäin nähnyt asian siten, että koska Crosby törmäsi tilanteessa laitaan, ei neutraalilla aivotärähdysten tarkkailijalla ollut tilanteeseen mitään sanottavaa.

NHL on katsonut, että jää on aivotärähdysten aiheuttaja numero yksi, joten jos Crosby olisi lyönyt päänsä jäähän, olisi hän tässä vaiheessa joutunut väkisin tutkimuksiin. Mutta koska pää kolahti laitaan, ei protokollaa tarvinnut noudattaa.

Tai no, protokollaa kyllä noudatettiin, mutta samalla kiekkofanit saivat tietää systeemin älyttömyyden. Voit lukea asiasta lisää täältä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.