NHL:stä jo eläköitynyt maalivahti Ilya Bryzgalov on rientänyt puolustamaan Nashville Predatorsin suomalaisvahtia Pekka Rinnettä.

Bryzgalov joutui etenkin viimeisinä vuosinaan, kun hän edusti Philadelphia Flyersia, todella kovan kritiikin kohteeksi.

Ensinnäkin hän jakoi Flyers-fanien mielipiteet voimakkaasti kahtia persoonansa osalta, saaden esimerkiksi universumiin liittyneistä puheistaan Mr. Universe-lempinimen, ja toisekseen hänen ailahtelevat peliesitykset kirvoittivat melkoisen määrän kritisointia.

Bryzgalov siis tietää, mistä puhuu, kun hän otti tehtäväkseen keskustella Pekka Rinteen asemasta Nashville Predatorsin maalilla kahden pelatun Stanley Cup -finaalin jälkeen.

– En tiedä, että onko minulla moraalista oikeutta kritisoida Pekkaa pelaamisestaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa, koska hän on tuonut heidät Stanley Cup -finaaleihin, eikä mikään ole heidän osaltaan vielä ohitse, Bryzgalov pohtii venäläiselle Allhockey.ru:lle.

– 0-2-tappioasema voitoissa ei ole mikään katastrofi. Olisin ehkä muuttanut joitain asioita hänen pelaamisessaan, mutta hän on varmasti perehtynyt päästämiinsä maaleihin ja katsonut valmentajiensa kanssa, että mitä hänen pitää muuttaa pelaamisessaan; nuo muutokset ovat melkoisen pieniä.

Bryzgalov ei ymmärräkään Rinteen saamaa kritiikkiä ja näkee, ettei Predatorsin pelaavasta maalivahdista ole kahta sanaa.

– Tuleeko valmentajan luottaa Rinteeseen? Totta kai – ei epäilystäkään! Hän on ykkösmaalivahtisi ja yleisesti ottaen sinun ei tulisi koskaan kritisoida maalivahtiasi. Pekalla on kaikki tarvittava: hän on erittäin lahjakas, kokenut, taitava ja urheilullinen.

– Uskon, että hän löytää pelinsä ja korostan tätä uudelleen: hänen tarvii tehdä vain äärimmäisen pieniä muutoksia. Näiden otteluiden (kahden ensimmäisen) lopputulokset määrittyivät hyvin minimaalisista virheistä, jotka ovat todella helposti korjattavissa.

– Otetaan esimerkiksi Jake Guentzelin maali ensimmäisessä ottelussa. Pekka on niin iso maalivahti, että mikäli hän olisi vain seisonut alueellaan, eikä yrittänyt torjua hanskallaan, kiekko olisi osunut hänen olkapäähänsä ja pudonnut suoraan hönen eteen. Mutta hän lähti hakemaan torjuntaa räpsällään ja se avasi pienen raon, josta kiekko livahti sisään.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.