NHL-seurojen normaalia kesärytmiä sekoittaa tänä vuonna pahasti Vegas Golden Knightsin laajennusdrafti, minkä vuoksi kesä tulee olemaan monilta osin todella kiireinen.

Tämä erityisesti siitä syystä, että seurat haluavat pitää kiinni monista pelaajista, mutta koska suojattavien pelaajien määrä on rajallinen, saattaa se tarkoittaa joidenkin kohdalla sopimuksen ulosostoja ja joidenkin vaihtokauppoja.

Kanadalaissivusto The Score onkin nyt listannut NHL:n viisi todennäköisintä pelaajaa, jotka tullaan ostamaan sopimuksestaan ulos tämän kesän aikana. Listalle mahtui mukaan myös suomalaisväriä Antti Niemen muodossa.

Niemen sopimuksen ulososto ei olisi kuitenkaan mikään jymypaukku, sillä tätä odotettiin tavallaan jo viime kesän aikana. Vielä tuolloin Dallas Stars päätti kuitenkin luottaa Niemen ja Kari Lehtosen muodostamaan maalivahtitandemiin, mutta tämä aika on nyt tullut päätökseensä.

Se nimittäin hankki riveihinsä tähtivahti Ben Bishopin, ja koska se on upottanut maalivahteihinsa nyt 15,3 miljoonaa dollaria, on jonkun lähdettävä, sillä nykyisellään tilanne on kestämätön.

Heikkojen otteiden vuoksi Niemi tulee olemaan suurella todennäköisyydellä se maalivahti, joka joutuu etsimään itselleen uuden seuran kesän vapailta markkinoilta.

Lista täynnä kovia nimiä

Niemen lisäksi The Scoren listalta löytyy muitakin kovia nimiä: New York Rangersin Dan Girardi, Columbus Blue Jacketsin Scott Hartnell, New York Islandersin Jaroslav Halak sekä Anaheim Ducksin Kevin Bieksa.

Jälkimmäisenä mainitun Bieksan ulososto saattaa kaiken lisäksi vaikuttaa suoraan erään suomalaisen, puolustaja Sami Vatasen, tulevaisuuteen.

Koska Bieksan sopimuksessa on tällä hetkellä liikuttelun estävä pykälä (NMC) syö hän automaattisesti yhden paikan Ducksin suojattavien pelaajien listalta. Hänen lisäkseen Ducks on pakotettu suojaamaan Ryan Getzlaf, Ryan Kesler sekä Corey Perry.

Se tarkoittaa sitä, että Ducks pystyy nykyisellään suojaamaan enää neljä pelaajaa ja esimerkiksi puolustajista sen olisi suojattava vielä Vatanen, Cam Fowler, Hampus Lindholm sekä Josh Manson.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.