Mr. Universe -lempinimen pelivuosinaan omituisilla puheillaan ansainnut Ilya Bryzgalov oli jo varma Washington Capitalsin konferenssifinaalipaikasta.

Kun Capitals kävi kaatamassa Pittsburgh Penguinsin vieraskaukalossa joukkueiden välisen ottelusarjan kuudennessa kohtaamisessa, varsin ylivoimaisen esityksen päätteeksi, ex-NHL-vahti Ilya Bryzgalov päätti ottaa asiaan kantaan.

– Näyttäisi siltä, että Caps eteni konferenssifinaaleihin, Bryzgalov ennakoi ottelusarjan lopputulemaa henkilökohtaisella Twitter-tilillään.

Penguinsin venäläishyökkääjä Evgeni Malkin lähetti kuitenkin takaisin Bryzgalovin suuntaan varsin maukkaan kuitin, kun hänen joukkueensa voitti Game Sevenin lukemin 2-0 ja näin ollen eteni Itäisen konferenssin finaaleihin.

– Haluan kutsua sinut konferenssifinaaleihin Pittsburghiin, kuului venäläissentterin twiitti maanmiehensä suuntaan.

Kuten varmasti jo moni osaa tässä vaiheessa arvata, Bryzgalov ei jäänyt Malkinin twiitin jälkeen hiljaiseksi.

Hän itse asiassa käytti varsin nerokkaasti itseironiaa kommentissaan takaisin, nimittäin keväällä 2012, kun Bryzgalov torjui vielä Penguinsin paikallisvastustajana toimivan Philadelphia Flyersin maalilla, joukkueet kohtasivat toisensa pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjassa. Tuolloin venäläisvahdilla kysyttiin, että mitä hän pelkää. Vastaus kuului ”en mitään”, kunnes hän tarkensi perään ”paitsi karhuja, karhuja metsissä”.

Tämän myötä pittsburghilaisyleisö saapui joukkueiden kohtaamisiin karhuasuihin pukeutuneena, mutta ”Bryz” sai lopulta viimeisen naurun, kun Flyers vei NHL:n pudotuspelihistorian maalirikkaimman ottelusarjan nimiinsä. Tätä kautta häneltä lähti nyt myös kuitti Malkinille.

– ”Geno” kutsui minut konferenssifinaaliotteluun Pittsburghiin, mutta minulla ei ole karhuasua.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.