Viime yön NHL-kierros tarjosi rutkasti draamaa, mutta yksi kysymys nousi välittömästi pintaan, kun Washington Capitals tippui pudotuspelien toisella kierroksella.

Kysymys Alex Ovechkinin osallistumisesta MM-turnaukseen nousi heti esiin, mutta monen kiekkofanin pettymykseksi Ovechkin ei liity Venäjän joukkueen mukaan.

Venäjän jääkiekkoliitto vahvisti tänään, että Ovechkinia ei nähdä Venäjän paidassa MM-turnauksessa.

– Hyökkääjä Alexander Ovechkin ei voi liittyä joukkueen mukaan MM-kisoissa alavartalovamman takia. Venäjä valmennusjohto otti yhteyttä kolmeen Washingtonin pelaajaan, jolloin kaikki olivat valmiita liittymään turnaukseen. Valmentajien kanssa käytyjen keskustelujen yhteydessä, Alexander Ovechkin ilmoitti, että hän on valmis liittymään joukkueen vahvuuteen, mutta hän ei halua tuottaa joukkueella pettymystä, sillä hän päätti kautensa puudutettuna.

Ovechkin on tullut yhtä poikkeusta lukuun ottamatta aina Venäjän maajoukkueen mukaan MM-turnaukseen, kun hänen kautensa on päättynyt NHL:n puolella. Tällä kertaa loukkaantuminen kuitenkin estää hänen kisamatkansa.

Sen sijaan Capitalsin muut venäläispelaajat, Evgeny Kuznetsov sekä Dmitri Orlov, liittyvät välittömästi Venäjän joukkueen matkaan. Venäjä joukkue siis vahvistuu vain entisestään, sillä siltä löytyy joukkueesta jo muun muassa Artemi Panarinin, Nikita Kucherovin ja Vadim Shipachyovin kaltaisia pelimiehiä.