The Hockey News julkaisi muutamia viikkoja sitten oman Suomi-numeronsa, jossa oli ainoastaan Suomeen liittyviä uutisia sekä haastatteluja.

Mukana oli myös toimituksen oma listaus, jossa he olivat rankanneet Suomen kaikkien aikojen 100 parasta pelaajaa. Listalle mahtui niin suomalaisen kiekon legendoja kuin myös aktiivipelaajia, ja jopa tulokaskautta pelanneet Patrik Laine, Sebastian Aho sekä Mikko Rantanen.

Listalta löytyi muun muassa edesmenneet Ilkka Sinisalo (16.) ja Matti Hagman (39.), olympiahopeaa Torinossa torjunut Antero Niittymäki (41.), Ruotsin kaataja Ville Peltonen (49.), leijonalegenda Raimo Helminen (59.), doping-sotkuissa rypenyt Jere Karalahti (70.) sekä yksi SM-Liigan kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Janne Ojanen (88.).

Alla olevalla listalla on listan viisi ensimmäistä suomalaista sekä aktiivipelaajien sijoitukset NHL-pelaajien osalta. Viiden ensimmäisen pelaajan kohdalla on lyhyt kirjoitus tai muistelma pelaajan uran varrelta, jonka The Hockey News oli tehnyt.

1. Teemu Selänne

– Numero 1 on Selänne. Ei yllätyksiä tässä. Selänne on tehokkain suomalainen, joka on koskaan pelannut NHL:ssä. Uransa aikana hän voitti Stanley Cupin, Rocket Richard Trophyn, Bill Masterton Trophyn sekä Calder Trophyn. Hänen 76 maaliaan ja 132 pistettään tulokkaana ovat voimassa vielä tänäkin päivänä.

2. Jari Kurri

– Helsinkiläislähtöinen Kurri terrorisoi maalivahteja Edmonton Oilersin pelaajana 1980-luvulla. Hänestä tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen pelaaja, joka rikkoi 100 pistettä ja 50 maalia. Hänen hyökkäystaitojen lisäksi hän oli herrasmies jäällä. Hän oli Lady Bing -finalisti viidesti ja voitti palkinnon kertaalleen.

3. Miikka Kiprusoff

– Kiprusoffilla on eniten voittoja suomalaisista maalivahdeista NHL:n historiassa ja hän on todellakin Calgary Flamesin seurahistorian paras maalivahti. Kiprusoff antaa myös takaisin yhteisölle. Hänestä tuli puheenjohtaja organisaatiossa nimeltä Rainbow Society of Alberta, joka toteuttaa vaikeasti sairaiden lasten toiveita. Kiprusoff lahjoitti 10 dollaria jokaisesta hänen torjunnastaan kaudella 2009-2010 järjestölle, yhteensä 18 000 dollarin verran.

4. Saku Koivu

– Koivun nimi painautui Montreal Canadiensin pitkään historiaan, kun hänestä tuli seuran ensimmäinen eurooppalainen kapteeni vuonna 1999. Koivun uran kohokohta oli silti hänen rohkeutensa syöpää vastaan, joka hänelle todettiin vuonna 2001. Koivun odotettiin olevan sivussa koko loppukausi, mutta hän taisteli itsensä takaisin vielä runkosarjan loppuun ja samalla pudotuspeleihin.

5. Esa Tikkanen

– Kylmäpäinen ja taitava Tikkanen onnistui saamaan nimensä Stanley Cupiin ennen kuin hän oli pelannut ainoatakaan runkosarjaottelua. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Oilersin paidassa pudotuspeleissä 1985, jolloin Oilers lopulta voitti Stanley Cupin. Hän pelasi pudotuspeleissä kolmesti, mukaan lukien kerran finaalissa. Stanley Cup oli yksi neljästä, jotka hän voitti Oilersin kanssa. Lisäksi hän voitti yhden New York Rangersin paidassa.

Aktiivipelaajat hyvin edustettuna

NHL:n aktiivipelaajia listalle mahtui yhteensä 25 kappaletta. Korkeimmalla heistä oli Pekka Rinne, joka oli sijalla yhdeksän.

Rinteen jälkeen listalta löytyivät Tuukka Rask (11.), Mikko Koivu (12.), Jussi Jokinen (17.), Antti Niemi (21.), Valtteri Filppula (22.), Kari Lehtonen (27.), Mikael Granlund (30.), Aleksander Barkov (31.), Sami Vatanen (38.), Patrik Laine (42.), Leo Komarov (47.), Rasmus Ristolainen (48.), Olli Määttä (50.), Lauri Korpikoski (52.), Teuvo Teräväinen (54.), Jori Lehterä (62.), Erik Haula (63.), Antti Raanta (65.), Joonas Donskoi (72.), Markus Granlund (74.), Sebastian Aho (75.), Jyrki Jokipakka (87.), Mikko Rantanen (89.) sekä Joel Armia (98.).