Columbus Blue Jackets on 2-0-häviöllä omassa ottelusarjassaan Pittsburgh Penguinsia vastaan. Tilanne on luonnollisesti turhauttava Blue Jacketsin kannalta, jonka runkosarja oli enemmän, kuin erinomainen.

Turhautuminen ei kuitenkaan koskaan saisi tulla ulos, kuten se teki Matt Calvertin kohdalla. Hän nimittäin suoraan sanottuna teurasti Penguinsin hyökkääjä Tom Kuhnhacklin viime perjantain kamppailussa.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Great stuff from Matt Calvert at the end of the PIT-CBJ game

Teurastus on toki vahva sana tilanteelle, jossa kukaan ei loukannut vakavasti itseään. Kyseessä ei myöskään ollut ns. hengenvaarallinen temppu, kuten vaikkapa tahallinen päähän kohdistunut taklaus kovassa vauhdissa.

Ei. Kuten video osoittaa, ensiksi Calvert iski mailansa poikki Kuhnhackliin, minkä jälkeen hän vielä taklasi kyyryssä ollutta hyökkääjä, joka kaatui tästä jään pintaan.

Usein puhutaan pelaajien välisestä kunnioituksesta, mitä myös itse pelaajat peräänkuuluttavat. Sitten tulee näitä tilanteita, joissa kyseinen kunnioitus loistaa täydellisellä poissaolollaan.

Maa kutsuu kurinpitoa

Siksi Calvertin saama pieni, vain yhden ottelun mittainen pelikielto, oli aivan naurettava. Toki ”kaukalossa kaikki on sallittua” -tyyppiset fanit pahoittavat mielipiteestäni mielensä, sillä eihän kyseessä todella ollut kuin kova poikittainen ja tämän jälkeinen pienen vauhdin törmäys.

Totta, siinä olette oikeassa. Itse taasen peräänkuulutan vain ja ainoastaan pelaajien välistä kunnioitusta, mikä uupuu lajista välillä täysin – kuten myös Calvertin perjantainen temppu osoittaa.

Ja mihin se kunnioituksen puute sitten taasen johtaa? Aivan, niihin koviin, puun takaa tuleviin, tyhmiin ja älyttömiin taklauksiin, jotka tuntuvat vain liian usein kolahtavan päähän.

Puhumattakaan siitä, miten sitä mailaa käytetään pelaamisen sijasta viikattena (kyllä, katson teitä Sidney Crosby ja Brad Marchand, vain muutama mainitakseni). Tai Marchandista puheenollen myös jalkapyyhkäisyt ovat täydellinen perseen näyttö pelaajien välisestä kunnioitusta kohtaan.

Näissä tapauksissa NHL:n tulisi lähettää selvä viesti pelaajilleen, että ”ei, tämä ei ole sallittua”. Vauhdit kasvavat jatkuvasti, mikä tulee rehellisesti sanottuna ajamaan jääkiekon siihen pisteeseen, että sillä on käsissään pian aito ongelma.

Sanktioiden on kovennuttava kaikissa tapauksissa, joissa puuttuu kunnioitus muita pelaajia kohtaan. Oli kyseessä sitten selkään tuleva taklaus laidan lähellä, kova vastajään pommi päähän, tai sitten vaikka temppu, joka nähtiin perjantaina Calvertilta.

Kaikki pois. Kaikki pois ja kovalla kädellä. Ei sitä muuten opi.

Loppuun vielä: ennen kuin kukaan ehtii aloittaaman kirjoittamaan kommenttikenttään, että ”saihan tämäkin kaveri vain tämän verran, ja hän tuon verran”, niin kerron teille yhden asian: yllämainittu teksti toki käsittelee pääasiassa Calvertia, mutta samat rangaistukset pitäisi olla pätevät kaikille.

Mielestäni linja on tällä hetkellä huono, mitä tulee ennenkaikkea rottamaisiin ja likaisiin temppuihin. Kuten jo tuossa ylempänä ehdinkin toteamaan; kaikki pois ja kovalla kädellä.