Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on lähtöisin New Yorkista, mutta hänen nykyinen asemansa on vienyt häntä yhä useammin Washingtoniin.

Kaikelle on olemassa aikansa ja paikkansa. Kun Yhdysvaltain Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sean Spicer oli kommentoimassa lehdistölle maan historian suurinta aseellista iskua, johon ei liity ydinaseet, päätti TVA:n toimittaja Richard Latendresse keventää hieman tunnelmaa.

Latendresse päätti nimittäin kysyä Spicerilta jääkiekkoaiheisen kysymyksen, joka sai aikaan hiljaista hymähtelyä ja naureskelua: ”NHL:n pudotuspelien juuri käynnistyttyä, kannattaako presidentti Rangersia vai Capsia?”

Kuten Yahoo Sports! nokkelasti muistutti, on tämä kysymys ymmärrettävä, sillä Latendresse on vastikään Montrealista Washingtoniin muuttanut kanadalaistoimittaja ja kuten kaikki tietävät, Kanadassa ei ole totuttu painimaan sotaan liittyvien seikkojen kanssa.

Spicer ei kuitenkaan vain ohittanut kysymystä, vaan häneltä irtosi asiaan hauskasti muotoiltu vastaus.

– Kaikella kunnioituksella, se on aihe, joka ei ole kovinkaan usein noussut esille Valkoisessa talossa.

Tässä kohtaa paikalla olleet toimittajat repesivät nauramaan huomattavasti aiempaa voimakkaammin, sillä kun ”pomo” heittää vitsin, silloin on lupa nauraa kovempaa.

Trumpin nähtiin vuosia sitten vastaanottavan Rangers-legenda Mark Messieriltä manhattanilaisseuran pelipaidan, joka oli varustettu Trumpin nimellä. Tuolloin hymy nykyisen Yhdysvaltain presidentin kasvoilla oli niin mairea, että vastauksesta tuskin on epäselvyyttä. Lisäksi Trump on siis kotoisin New Yorkista, joten niiltäkään osin kysymykseen tuskin on olemassa edes toista vastausvaihtoehtoa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.